Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

25.04.2014

Студенти НГУ зустрілися з представниками Асамблеї Європейських Регіонів

Національний гірничий університет відвідали Президент Асамблеї Європейських Регіонів (АЄР) пані Ханда Базатліта Генеральний секретар Асамблеї Європейських Регіонів пан Паскаль Гьорген. Супроводжував делегацію голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод. 

Відбулася зустріч делегації зі студентами та професорсько-викладацьким складом НГУ, на якій Євген Удод розповів про співробітництво облради з АЄР у форматі Конгресу регіонального розвитку. Зокрема, Євген Григорович поінформував, що Дніпропетровська облрада і громадські організації, представлені в регіоні, підписали відповідний Меморандум, результатом якого є те, що Конгрес відкритий для організацій і політичних сил, стоїть поза залежністю від їх орієнтації і є майданчиком для обміну думками. До речі, Конгрес не підтримує жодного кандидата на пост Президента України.

Конгрес розглянув низку питань, серед яких виділяється, зокрема, можливість отримання нашим регіоном фінансових повноважень, оскільки Дніпропетровщина - «донор», який повинен сам розпоряджатися заробленим капіталом.

У свою чергу Президент Асамблеї Європейських Регіонів (АЄР) Ханда Базатлі високо оцінила зусилля влади Дніпропетровщинизі стабілізації ситуації в регіоні іпокращання конструктивного діалогу з громадськістю. Пані Базатлі розповіла, що родом вона з Туреччини і присвятила своє життя політичній діяльності. Вона зізналася, що вперше зустрічається з українськими студентами, тому їй є що сказати молодим людям. Найперше вона закликала молодь серйозно ставитися до навчання і вивчати іноземні мови. Англійська мова, запевнила гостя із Європи, допомогла їй зробити кар’єру. 

Ханда Базатлі ознайомила присутніх із структурою АЄР. Зокрема, вона відзначила, що не всі країни – члени АЄР- є також членами ЄС, але мріють про це. Її батьківщина Туреччина також хоче приєднатися до ЄС. Вона звернула увагу на те, що Україна переживає нелегкі часи, але має такі цінності, які об’єднують її громадян. 

Генеральний секретар Асамблеї Європейських Регіонів Паскаль Гьорген - викладач університету у Брюсселі. Крім викладацької діяльності, у форматі роботи в АЄР він має справу з представниками 35 регіонів Європи. Дуже часто спілкується зі студентами і пропонує студентам НГУ звернутися до сайту АЄР, на якому вони можуть знайти програми для навчання і стажування у різних освітніх європейських закладах. Пан Гьорген у свою чергу також закликав вивчати іноземні мови і використовувати всі можливості для отримання глибоких знань.

Гості відповіли на багато запитань студентів НГУ і з задоволенням послухали пісню, яку приготував спеціально для них ансамбль «Обертон».

Валентина Шабетя, ІАЦ НГУ

фото відеостудії "Юність"

Довідка:

Асоціація (Асамблея) Європейських Регіонів (AssemblyofEuropeanRegions, AER) є найбільшою незалежною мережею регіонів у Європі. Вона об’єднує 270 регіонів з 35 країн, а також 16 міжрегіональних організацій. Заснована в 1985 році АЄР є форумом для міжрегіонального співробітництва та лобістом регіональних інтересів на європейській арені: АЄР була ключовою у створенні консультативних органів Ради Європи (Конгрес місцевої та регіональної влади) та Європейської комісії (Комітет регіонів).

Основна мета діяльності АЄР – сприяння процесам регіоналізації в Європі, міжрегіональній співпраці і посиленню ролі регіонів в процесах європейської інтеграції.Вплив АЄР є мостом між його регіонами-членами і європейськими політиками. Регулярні прямі контакти дозволяють АЄР впливати на всю політику ЄС, і вимагати від ЄС залучення до участі представників АЄР.

Країни учасниці Асоціації: Болгарія, Бельгія, Боснія та Герцеговина, Чехія, Кіпр, Данія, Німеччина, Греція, Іспанія, Франція, Вірменія, Хорватія, Ірландія, Італія, Угорщина, Молдова, Нідерланди, Норвегія, Австрія, Польща, Португалія, Македонія, Румунія, Росія, Грузія, Швеція, Албанія, Словенія, Сербія, Фінляндія, Швейцарія, Туреччина, Україна, Великобританія.


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт