Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

09.09.2014

Проінформований, значить, - озброєний

У залі культурно-освітнього центру НГУ 9 вересня відбулося перше засідання старостату у новому 2014/15 навчальному році. У своєму вступному слові перший проректор професор П.І. Пілов привітав присутніх з початком занять і окреслив основні завдання і проблеми нового навчального року.

Незважаючи на політичну й економічну ситуацію в Україні, зазначив Петро Іванович, в НГУ успішно проведено вступну кампанію й розпочато аудиторні заняття. Але цей рік, само собою зрозуміло, непростий, попереду осінь і зима, завдання адміністрації університету – подбати про здоров’я студентів, зважаючи на особливості опалювального сезону. Для кожної студентської групи в індивідуальному порядку розроблятимуть графіки додаткових занять, дистанційного навчання, консультацій з викладачами, аби у зимовий період (орієнтовно з 1 грудня 2014 року і до 1 березня 2015 року) студенти не проходили лекційне навчання, а лише складали іспити й відпочивали.

Директор департаменту науки і освіти Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Демчик стисло ознайомив старост з новим Законом України «Про вищу освіту», аби вони донесли інформацію до студентів своїх груп.

Зокрема Олександр Ігорович акцентував увагу на нововведеннях в університетській освіті, а саме:

· Ректорів обиратимуть працівники університету, викладачі і студенти;

· Кошти, зароблені університетом, підуть на потреби і розвиток закладу;

· Всі фінансові та академічні звітності підлягають обов’язковому оприлюдненню, щоб уникнути корупції;

· Студенти мають право обрати за своїм бажанням 25 % предметів;

· Навантаження: кількість предметів і викладацьких годин скоротять;

· Стипендії збільшать до прожиткового мінімуму;

· Іноземні викладачі прийматимутьсяі на роботу як вільнонаймані;

· Вітчизняна вища школа розвиватиметься за євростандартами;

· Університети готуватимуть молодших бакалаврів, бакалаврів, магістрів, докторів філософії, докторів наук.

Голова Дніпропетровської обласної громадської організації «Час молодих» Андрій Баско закликав студентів співпрацювати з дніпропетровськими молодіжними організаціями, брати активну участь у студентському самоврядуванні рідного університету, адже це є стартовим майданчиком для подальшої кар’єри. Він наголосив, що у нашому регіоні є певний дефіцит кадрів, тому активна і перспективна молодь зараз має всі шанси на хороше працевлаштування. Також Андрій Баско звернув увагу на те, що студенти за власним бажанням можуть допомагати волонтерам і пораненим військовим у лікарнях міста (про це можна дізнатись за телефоном «Штабу допомоги пораненим» в обласній лікарні ім. Мечникова +38 (056) 377-29-63, а також допомагати переселенцям з Донецької, Луганської областей та Криму, які навчаються в НГУ і проживають в гуртожитках (детальна інформація у Раді студентів та Комітеті у справах молоді НГУ – 7 корпус, аудиторія 1/104а).

Голова ради студентів НГУ Марія Черних привітала старост-першокурсників і закликала приєднуватись до дружньої команди студентського самоврядування гірничого ( детально http://vk.com/club20552705)

Нагадуємо, що старостат відбувається раз на два тижні об 11.00 в актовій залі другого корпусу.

ІАЦ НГУ

Фото Альони Леонович і Станіслава Мардаровського (відеостудія «Юність» НГУ)


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт