Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

01.09.2014

Провідний європейський гірничий технічний університет Дніпропетровщини 115-й раз відчинив свої двері для першокурсників

У Національному гірничому університеті пройшло свято першокурсників – вчорашні абітурієнти поповнили лави студентів провідного вищого навчального закладу Дніпропетровщини. Відкрив традиційну урочисту церемонію посвячення у першокурсники ректор НГУ, академік НАН України Геннадій Півняк. Він звернувся до студентів і викладачів з вітаннями з нагоди свята та закликав першокурсників пишатися, тим, що вони стали студентами цього провідного університету України.

«Вам випала велика честь – бути студентами одного із провідних ВНЗ України, визнаного в світі навчального закладу зі 115-річною історією! Університет обов’язково реалізує ваші мрії – навчайтесь та гідно несіть звання українського студента!» - зазначив він.

Привітав присутніх випускник НГУ, Герой України, начальник підземної дільниці з видобутку вугілля №2 виробничого структурного підрозділу „Шахта «Самарська»“ акціонерного товариства «ДТЕК Павлоградвугілля» Сергій Лазуренко. Він закликав студентів гідно навчатись, поважати одне одного, жити по совісті і бути уважними до ближнього.

Представник Жовтневої районної ради, заступник голови Григорій Гайворонський поздоровив першокурсників, зазначивши, що цей хвилюючий день вони пам’ятатимуть все життя.

Цього року на денну форму навчання до гірничого вступило 1716 студентів, на заочну – 680. Серед них є і студенти з Донецької та Луганської областей, які попри непросту політичну ситуацію вирішили пов’язати своє майбутнє з НГУ.

НГУ -  визнаний у світі вищий навчальний заклад європейського рівня з вагомим інтелектуальним потенціалом, що є запорукою отримання високоякісних знань у стінах та подальшого професійного росту випускників. В університеті працюють центри енергозбереження і енергоменеджменту, технічного захисту інформації, мовної підготовки, естетичного розвитку, гемології. Саме гірничий допоможе кожному студенту розкрити таланти, адже тут є не лише потужні наукові школа, але й практика на підприємствах, стажування за кордоном, вивчення іноземних мов в лінгвістичних центрах НГУ (Центр мовної підготовки, Українсько-Американський лінгвістичний центр, Українсько-Німецький культурний центр, Українсько-Іспано-Латиноамериканський центр, Центр українсько-польської співпраці, Українсько-Японський центр та Українсько–китайський центр).

В університеті здійснюється спортивна підготовка високого рівня. Студенти мають змогу відвідувати секції волейболу, гандболу, дзюдо, легкої атлетики, футболу, баскетболу, карате, боксу, настільного тенісу та кульової стрільби. А влітку свої двері відчиняє оздоровчо-спортивний табір «Гірник», який знаходиться в унікальній лісовій місцевості селища Орлівщина, Новомосковського району.    

У студентів є можливість творчої діяльності у танцювальному клубі «Креатив», школі ораторського мистецтва, студентському прес-центрі та у багатьох інших секціях Культурно-освітнього центру.

При університеті діє єдина в області кафедра військової підготовки, яка здійснює підготовку офіцерів запасу для сухопутних військ Збройних Сил України. І сьогодні багато випускників цієї кафедри беруть участь у військових діях і захисті України на Сході нашої держави (серед них також 13 співробітників університету).

Урочиста мить посвячення запам’ятається першокурсникам на все життя. Цього року з рук ректора НГУ Геннадія Півняка Ключ Знань отримав першокурсник Євген Шило (Інститут економіки),Студентський квиток НГУ було урочисто вручено першокурсниці Іванні Логвиненко (юридичний факультет), а Залікову книжку НГУ - студентові Гірничого інституту Ярославу Явкуну. 

CRW_2808_exposure.jpg

Присягу студентів гірничого виголосили студентки Ірина Юрашева (факультет будівництва), Людмила Феке (геолого - розвідувальний факультет) і Анастасія Світлична (Інститут електроенергетики)

Традиційно юне покоління гірничого отримує запалений вогонь знань від його випускників. Сьогодні це урочисте право було надане студентці механіко-машинобудівного факультету Анастасії Гусак, якій факел передав випускник Інституту економіки, відмінник навчання, активний учасник життя університету Данило Іванов.

Під час святкової лінійки першокурсники не лише дізнались про наукові школи гірничого, його давні традиції, але й побачили творчий бік НГУ: чарівний вальс дебютантів від танцювального клубу «Креатив», пісенне привітання від лауреата фестивалів «Студентська весна» колективу «Мальви».



Славиться гірничий і спортивними досягненнями. В цьому переконала присутніх збірна команда НГУ з карате і чарівні дівчати – команда чарлідингу університету. Символ спортивних досягнень - кубок - передав майстер спорту України, чемпіон України, призер Чемпіонату світу та Європи з карате Альфред Монін кандидату у майстри спорту України, чемпіону Укараїни та призеру Чемпіонату Європи з карате студенту юридичного факультету Ігорю Поповичу.

Святковий ранок закінчився, і для першокурсників прийшов час вперше зайти до аудиторій університету. Довгі п’ять років вони відкриватимуть нові знання, будуватимуть своє професійне майбутнє і пізнаватимуть неповторне студентське життя. Мирного неба і всього найкращого!

Дарина Бутко, ІАЦ НГУ

Фото Володимира Корінного (відеостудія «Юність») 


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт