Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

05.09.2014

Перше засідання ректорату в новому навчальному році

Фоторепортаж з першого засідання ректорату в новому 2014/2015 навчальному році

Серед широкого кола питань, розглянутих на першому у новому навчальному році засіданні ректорату, центральне – «Про втілення в життя нового Закону "Про освіту". До речі, активну участь у його розробці взяла група освітян Національного гірничого університету. Як зазначив ректор університету, академік Геннадій Півняк: «Працювати є над чим і є з ким. Цього року на денну форму навчання до гірничого вступило 1716 студентів, на заочну – 680. Серед них є і студенти з Донецької та Луганської областей, які попри непросту політичну ситуацію вирішили пов’язати своє майбутнє з гірничим. Тож будемо активними, організованими й уважними у створенні належного позитивного середовища для наших студентів».

Ректорат заслухав звіт завідувача військової кафедри НГУ, полковника Миколи Кондратюка, який повідомив, що за 88 років діяльності кафедри підготовлено 30 тисяч офіцерів і в тому числі за період незалежності України – сім тисяч, сотні гірників стали професійними військовими. Микола Петрович навів чимало конкретних прикладів, що підтверджують цей факт. Сьогодні ще триває прийом студентів на військову кафедру.

На першому у новому навчальному році засіданні ректорату Національного гірничого університету відбулася відбулася приємна подія. Ректор НГУ академік НАН України Геннадій Півняк вручив «Знак вдячності НГУ" відомим у Дніпропетровську творчим особистостям і нашим багаторічним друзям, які допомагають молодому поколінню гірників бути широко освіченими, культурними, обізнаними у сфері історії рідного краю, світового і національного мистецтва. Ми добре знаємо і щиро вітаємо:

народного артиста України, режисера Дніпропетровської філармонії ім. Л. Когана Івана Шепелєва;

директора Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І. Яворницького, члена Ради з питань розвитку Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал» Надію Капустіну;

наукового співробітника Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І. Яворницького Валентину Сацуту;

заступника генерального директора Дніпропетровського театру опери та балету Анну Бойченко.

IMG_1636.jpg

Фото Володимира Корінного та Альони Леонович (відеостудія «Юність»)


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт