Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

03.07.2014

Студенти НГУ ознайомилися з діючим устаткуванням ДТЕК Дніпрообленерго

Фахівці ДТЕК Дніпрообленерго провели для студентів другого і третього курсів спеціальності «Нетрадиційні і поновлювані джерела енергії» Національного гірничого університету (НГУ) ознайомлювальну екскурсію на своїх підстанціях.

Студенти познайомилися з історією електрифікації регіону, устаткуванням ДТЕК Дніпрообленерго. У програмі екскурсії були відвідини музею ДТЕК Дніпрообленерго, а також однієї з найстаріших підстанцій Придніпровського регіону «Вузлова-150/35/6кВ», підрозділів служби засобів диспетчерського і технологічного зв'язку, центрального диспетчерського щита, сучасної цифрової автоматичної телефонної станції. Побували студенти і в лінійно-апаратному залі – найважливішій ланці кабельних і радіорелейних ліній зв'язку. Особливо цікаво хлопцям було в приміщенні диспетчерського пункту, де вони спостерігали за роботою диспетчера-енергетика.

Студентам показали центральний щит ДТЕК Дніпрообленерго, на якому зображена схема електропостачання Дніпропетровської області, і розповіли про можливості персоналу контролювати стан устаткування, навантаження, режими мереж, а також отримувати оперативну інформацію при виникненні аварійних ситуацій.

«Щороку на об'єктах енергозабезпечуючої компанії виробничу практику проходять понад 100 студентів технічних вузів. Знайомство з діючим устаткуванням, – це хороший досвід для майбутніх енергетиків», – підкреслив керівник центру підготовки і розвитку персоналу ДТЕК Дніпрообленерго Віктор Бондаренко. – Подібні екскурсії проводяться в рамках співпраці ДТЕК Дніпрообленерго і Національного гірничого університету. Наша компанія бере активну участь у підготовці молодих фахівців для електроенергетичної галузі».

«Для енергетиків, які контролюватимуть генерацію електроенергії з сонця, вітру, біогазу, важливо розуміти не лише свою ділянку роботи, але і процеси постачання електроенергії кінцевим споживачам, розуміти весь взаємозв'язаний ланцюжок. Відвідини сучасних виробничих підприємств ДТЕК Дніпрообленерго – це відмінна можливість стикнутися з робочим процесом і реально познайомитися з особливостями роботи дистрибуційної компанії електроенергетичної галузі», – відзначив доцент кафедри поновлюваних джерел енергії НГУ Андрій Колб.

Довідка

ДТЕК – найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Ринат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тисяч чоловік.

Основною продукцією ДТЕК є електроенергія. У портфель активів компанії входять 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18 ГВт; 1 ВЕС встановленою потужністю 200 МВт; 5 підприємств з дистрибуції електроенергії, які обслуговують більше 5,2 млн клієнтів – фізичних і юридичних осіб; 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; нафтогазовидобувні активи.

Відпуск електроенергії генеруючими підприємствами ДТЕК в 2013 році склав 53 млрд кВт.год, передача електроенергії по мережах – 56,9 млрд кВт.год, видобуток вугілля підприємствами – 41,4 млн тонн, обсяг збагачення вугілля – 29,3 млн тонн. ДТЕК експортує електроенергію в 4 країни, вугільну продукцію – в 31 країну світу. Консолідована виручка ДТЕК в 2013 році склала 92,8 млрд грн., чистий прибуток – 3,3 млрд грн.

Прес-центр ДТЕК Дніпрообленерго

До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт