Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

20.06.2014

"Вечір яскравого дня" в телетеатрі (ВІДЕО)

Вчора у Дніпропетровському телевізійному театрі відбулася презентація документального фільму відеостудії «Юність» Національного гірничого університету «Вечір яскравого дня», автор і режисер якого журналістка Інформаційно-аналітичного центру НГУ Наталія Андрющенко. Героїнею фільму-часопису стала доктор історичних наук, професор кафедри історії та політичної теорії НГУ, видатний дослідник історії нашого краю Ганна Швидько. На перегляд фільму прийшли колеги й учні Ганни Кирилівни з Дніпропетровського національного університету ім. О Гончара і, звичайно ж, з гірничого, де професор Г.К. Швидько працює 19 років.

Гостей привітала директор і художній керівник Дніпропетровського телетеатру Ольга Волошина, наголосивши про невипадковість цієї події, яка свідчить про давні творчі зв’язки телетеатру з НГУ.

Під час демонстрації стрічки у залі панувала атмосфера доброзичливості і щирості, на які героїня фільму заслужила своїм життям, чеснотами, багатогранною і плідною науковою діяльністю. Деякі відеофакти становлення Ганни Кирилівни як особистості і вченого стали для багатьох відкриттям.

Автору фільму Наталі Андрющенко вдалося предати історію життя і діяльності Ганни Швидько без зайвого пафосу, динамічно і, можна сказати, романтично. Тож за півгодини показу стрічки увага глядачів не зменшувалася. У «Вечорі яскравого дня» гармонійно поєдналися ексклюзивна хроніка з життя Ганни Швидько і сучасні зйомки, в тому числі – патріотичного Дніпропетровська. А доброго настрою додала музика українських композиторів, яка звучить за кадром і підкреслює любов і належність Ганни Швидько до історії і культури України.

Заголовками до окремих тем життя Ганни Швидько стали рядки з віршів дніпропетровських поетів – Ганни Світличної, Михайла Голодного, Сергія Бурлакова, Наталки Нікуліної, Михайла Дяченка, Олександра Завгороднього, Миколи Миколаєнка, Михайла Селезньова. Уривки з їх поезій у фільмі з глибоким почуттям виконав народний артист України Іван Шепелєв.

Неповторним і по-родинному теплим настроєм наповнилася зала під час обговорення фільму. Вдячність героїні стрічки, а також автору й усій творчій групі ( у тому числі операторам Володимиру Корінному, Стасу Мардаровському, Сергію Подрєзу) висловили проректор НГУ Юрій Хоменко, старший методист кафедри історії та політичної теорії письменниця і поетеса Леся Степовичка, професор цієї ж кафедри Світлана Ігнатьєва, народний артист України Іван Шепелєв, заслужений журналіст України Галина Півняк, завідувач Інформаційно-аналитичного центру НГУ Надія Гринько. Безперечно, такі фільми потрібні. Це живий приклад для виховання студентів, це наша історія в неповторній особистості професора Ганни Кирилівни Швидько.

ІАЦ НГУ

Відеостудія "Юність" НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт