Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

12.11.2013

НГУ відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилії в Україні Антоніо Фернандо Круз-де-Мело

До Національного гірничого університету з робочим візитом завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилії в Україні Антоніо Фернандо Круз-де-Мело.

Перший проректор НГУ Петро Іванович Пілов, а також проректор з наукової роботи Олександр Степанович Бешта та проректор з міжнародних зв’язків Олександр Миколайович Шашенко показали високоповажному гостеві університет та познайомили з досягненнями вищого навчального закладу. Зокрема, пан Антоніо Фернандо Круз-де-Мело побував на Виставці наукових досягнень НГУ.

Безсумнівно, його зацікавили проекти наших науковців. Серед них вже реалізований проект промислового використання низькопотенційного тепла на шахті «Благодатна», який за оцінками міжнародних експертів є одним з найкращих у Європі (керівник проекту професор В.І. Самуся), діючі моделі гібридних автомобілів, перший в Україні студентський «сонцемобіль» (керівник доцент К.М.Бас) і упроваджені на багатьох шахтах нові гумотросові канати для шахтних підйомників (проект доцента Д.Л. Колосова) , проекту свердловинної підземної газифікації вугілля (СПГВ).

Далі за регламентом пан Посол відвідав геолого – мінералогічний музей, а також Народний музей історії НГУ ім. О.Поля.

Відбулася зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла Федеративної Республіки Бразилії в Україні Антоніо Фернандо Круз-де-Мело з проректоратом, директорами інститутів та деканами факультетів, під час якої було обговорено подальшу співпрацю гірничого та бразильських університетів, перспективу студентських обмінів та спільні технічні проекти.

Пан посол отримав на згадку книгу «Відповідність часу», яка розповідає про інноваційний розвиток університету за останні тридцять років, дарчий лист від ректора та сувенір з напівдорогоцінного каміння, виготовлений у гемологічній майстерні НГУ.

Дарина Бутко, ІАЦ НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт