Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

28.11.2013

Голос студента

Хочу висловити позицію дніпропетровської студентської молоді щодо новоутвореного руху – «Євромайдан». Так, частина студентів дійсно брала участь у мітингах. І донині лідерам студентських рад , лідерам молодіжних організацій дзвонять партійні лідери і намагаються залучити в свою , ПАРТІЙНУ діяльність . Це для студентів категорично неприйнятно. МИ НЕ ХОЧЕМО ГРАТИ В ПОЛІТИЧНІ ІГРИ під партійними прапорами . Тому що ми знаємо , чим це закінчується . Ми вже бачили , як у Києві політики кинули людей на штурм урядових будівель. Ми не хочемо , щоб і нас так кидали. МИ - ТЕЖ ЛЮДИ. У НАС Є ВЛАСНА ДУМКА. ЗРЕШТОЮ, МИ НЕ ХОЧЕМО, ЩОБ НАС ВИКОРИСТАЛИ «наосліп». Ми - не масовка для мітингів. І ми просимо наших політиків більше ніколи так нас не сприймати.

Європа для нас - це, перш за все, надія стати частиною цивілізованого світу. Це можливості подорожей і поїздок, відкриття нових горизонтів, зустрічей з однолітками з європейських країн. Це можливості для додаткового навчання, спільних студентських проектів. Тому, природно, ми підтримуємо інтеграцію в Європу. І ми дуже раді тому, що наш Президент реалізує цей курс. Тобто діє відповідно до НАШИХ потреб та бажань.

Але вимагати підписання угоди про вступ до асоціації прямо зараз - це, щонайменше, нерозумно. Більшість мітингувальників не читали нормативних актів, договору про асоціацію, і просто не знають, що таке Євросоюз. А вимоги повинні бути свідомими. Як мінімум - поточний варіант угоди передбачає безвізовий режим з країнами ЄС, а це - головне, чого хочуть студенти від інтеграції в ЄС. Тож навіщо поспішати? Тим більше якщо сьогодні підписання угоди загрожує такими проблемами в економіці.

Головний обов'язок студента - вчитися. Вчитися розбиратися в політичній ситуації країни, вчитися слухати і вибирати головне, вчитися відстоювати свою думку, не приймати нав'язане. Всупереч закликам в соціальних мережах - не було студентської підтримки масового виходу з навчальних корпусів в середу. Студенти спокійно сиділи на заняттях, вирішували навчальні питання, вчилися. Відвідуваність стала навіть краще, хоча це більше пов'язано з близькістю сесії.

Як студенти Дніпропетровщини ставляться до того, що наші колеги в Києві та Львові виходять сьогодні на майдани? В основному – спокійно і нейтрально. Ми реально переживаємо за них. Не тільки за те, що вони ризикують здоров'ям і пропускають навчання. Ми переживаємо, щоб вони не стали жертвою політичних ігор, не піддавалися на провокації. І самі не хочемо ставати частиною чиєїсь політичної гри.

Розумна, думаюча молодь області розуміє - мітинги і акції такого роду тільки гальмують реалізацію курсу на євроінтеграцію. У нас є чітка позиція та переконання. Ми знаємо, що змінювати структуру політики потрібно не словами, криками і масовими ходіннями. Міняти світ (у тому числі і соціально-економічні питання, політичні, громадські) потрібно руками, головою і старанною працею.

Ми - вже частина Європи, як географічно, так і духовно, наші корені і культура багаті і дорогі для нас. Тому розвиток області і всієї України ми будемо проводити не на майданах, а в навчальних аудиторіях, в конференц - залах, на зустрічах з політиками та бізнесменами, за єдиним столом переговорів. І тоді тандем «Україна - Європа» буде наповнений змістом, справою і перспективними напрямками!

Марія Черних, голова студентської ради НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт