Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

20.09.2013

«Танкові війська – головна ударна сила сухопутних військ»

Чергове засідання військово-історичного клубу ім. капітана Андрія Грязнова Національного гірничого університету відбулося 18 вересня в актовій залі військової кафедри НГУ на Набережній Перемоги 38-А. Постійні учасники клубу, студенти і викладачі, цього дня приймали юних гостей з військового ліцеюДніпропетровська. І запропонували їм тему «Танкові війська – головна ударна сила сухопутних військ».


Як зазначив керівник клубу, підполковник у відставці, доцент кафедри історії та політичної теорії А. В. Поух, невипадково місцем проведення засідання було обрано саме військову кафедру НГУ, до речі, єдину на Придніпров’ї, яка має майже дев’яносторічну історію створення і гідного навчання майбутніх офіцерів. Йсьогодні вона залишається високопрофесійним підрозділом гірничого університету виховання патріотів України.

Завідувач військової кафедри полковник М. П. Кондратюк разом іншими викладачами на початку зустрічі ознайомивліцеїстів з як з сучасною воєнною технікою, так і з раритетами минулих років.

Безпосередньо на засіданні юним слухачам за допомогою кіно- і фотодокументів про історію розвитку танкобудування розповівстарший викладач підполковник запасу А.Б. Лазаренко.Про післявоєнний період розвитку танкових військ доповів ветеран збройних сил, полковник запасу Андріан Костянтинович Терентьєв. 

А постійний учасник засідань, учасник воєнних дій в Афганістані полковник С.О. Чалий прокоментував кіно- і фотоматеріали про використання танків на гірських перевалах.Уважно слухали в залі розповідь майора запасу, теж учасника афганських подій Олега Вікторовича Лещенка. Гармонійно доповнювали «танкову» тему пісні під гітару старшого викладача військової кафедри підполковника О. А. Клочка.

Кілька слів скажемо про ведучого засіданняАнатолія ВолодимировичаПоуха, який більшу частину свого життя присвятив професії військового, був учасником воєнних дій в Афганістані, отримав там серйозне поранення. Довгий час він теж працював на військовій кафедрі НГУ. Своє дітище –військово-історичний клубу ім. капітана Андрія Грязнова – Анатолій Поухстворив за покликом душі, турбуючись про виховання молодого покоління, про те, щоб у нашій державі жив здоровий дух патріотизму і любові до Вітчизни. Зустріч з ліцеїстами – безумовний тому доказ.

На завершення зустрічі заступник голови об’єднання ветеранів Афганської війниЖовтневого району, підполковник запасу Віктор Анатолійович Сіромашенко зазначив, що ліцеїсти цього дня безпосередньо відчули реальну необхідність пізнання військового мистецтва і, зокрема, необхідність знань щодо розвитку танкових військ як головної ударної сили сухопутних військ.

Надія Гринько, ІАЦ НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт