Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

03.07.2013

Листи подяки від поетеси і письменниці Лесі Степовички

Давній друг університету поетеса і письменниця Леся Степовичка подякувала гірничому за довгу співпрацю та цікаві події.



24 червня 2013

 

Ректору Національного Гірничого Університету,

Академіку НАН України

Г. Г. ПІВНЯКУ

члена НСПУ та НСЖУ

Л. Н СТЕПОВИЧКИ       

 

             ЛИСТ ПОДЯКИ

 

Високошановний ГЕННАДІЮ ГРИГОРОВИЧУ!

 

  Троїцької неділі вкотре відбулося в селі Суха на Полтавщині «Зелене Свято Гончарового дитинства», на яке завдячуючи Вам та згідно Вашого розпорядження змогла приїхати дніпропетровська делегація. Це вже стало доброю традицією – брати участь у справді народному вшануванні великого письменника, нашого земляка. Присутні на святі не тільки читали із творів Гончарових та своїх, не тільки співали, насолоджувалися краєвидами розкішної природи, клечаної старовинної хати, де минуло дитинство талановитого хлопця, не тільки ласували смачнючими полтавськими вергунами, а й мали чудову нагоду вкотре почути й побачити й переконатися, як вшановують О.Гончара в НГУ, і який то є славний вуз в Україні. 

 

   Я мала приємність бути серед Ваших працівників, які є осердям і окрасою Центру культури української мови НГУ імені Олеся Гончара, гончарознавцями-берегинями на чолі з шановними  Іриною Цюпяк та Світланою Ігнатьєвою.

 

Високошановний пане Ректоре! Складаю Вам щиру подяку за Вашу небайдужість, плекання памяті Олеся Гончара, за Вашу любов до людей і повагу до красного письменства.

 

Прошу передати мої найкращі і щирі вітання Галині Андріївні.


З повагою і вдячністю - Леся СТЕПОВИЧКА, друг НГУ, письменниця, 

заслужений працівник культури України   

                





29 травня 2013

Ректору Національного Гірничого Університету,

Академіку НАН України

Г. Г. ПІВНЯКУ, пані Галині ПІВНЯК, 

члена НСПУ та НСЖУ

СТЕПОВИЧКИ Лесі Несторівни       

 

                  ЛИСТ ПОДЯКИ

 

Високошановні ГЕННАДІЮ ГРИГОРОВИЧУ і ГАЛИНО АНДРІЇВНО!

 

   Для мене було великою честю долучитися до творення книги «НАМ ПОЩАСТИЛО» і взяти участь в урочистостях, присвячених 50-літтю кіностудії «ЮНІСТЬ», які відбулися цими днями в Національному Гірничому університеті. Книга й само свято вийшли пречудові, змістовні,неформальні,небуденні, яскраві, теплі й романтичні. Зі сторінок книги, насичених щирими спогадами талановитих студійців,  віє справжньою юністю. А ніжні неказенні фільми авторів кіностудії «ЮНІСТЬ», демонстровані на зібранні у залі Вченої Ради, повернули присутніх ніби «машиною часу» в далекі вже 1960-і, 1970-і, 1980-і і викликали ностальгію.  

  Складаю Вам сердечну подяку за запрошення, за можливість  зреалізувати себе як письменниці і журналісту. Було приємно познайомитися з талановитими випускниками Гірничого, студійцями-кіношниками: Тамарою Абкаровою (Біляєвою), відомим прекрасним поетом Семеном Бурдою, Савелієм Ліном, Юхимом Гальперіним, Сергієм Деркачем та іншими.   

 Викликає захоплення той велетенський огром роботи гуманітарного спрямування, який здійснюється працівниками НГУ під Вашим керівництвом. Окрема подяка творцям книги і організаторам свята проректору НГУ Анатолію Косолапову, голові профкому, дотепному ведучому вечора  Валерію Салу, учасникам концерту,усім, хто долучився до  спільної радості трішечки побути студентами.     

 

РОКИ МИНАЮТЬ, ЧАС ПЛИНЕ, А СЕРЦЕ ЗАЛИШАЄТЬСЯ МОЛОДИМ! ЯК ЖЕ НАМ УСІМ НАДЗВИЧАЙНО ПОЩАСТИЛО – БУТИ РАЗОМ, ПЕРЕТНУТИСЯ В ЧАСІ І ПРОСТОРІ, ДИХАТИ ОДНИМ ПОВІТРЯМ КІНО, ПОЕЗІЇ І ВІРНОЇ НЕЗРАДЛИВОЇ ДРУЖБИ!  


 

З безмежною повагою і найкращими побажаннями здоровя і добра,завжди Ваша,

Леся СТЕПОВИЧКА, друг НГУ, письменниця, заслужений працівник культури України     


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт