Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

19.06.2013

Студенти НГУ відчули себе справжніми енергетиками

Двадцять студентів третього курсу електротехнічного факультету Національного гірничого університету пройшли виробничу практику на базі навчально-тренувального полігону «ДТЕК Дніпрообленерго». Протягом тижня співробітники «ДТЕК Дніпрообленерго» навчали майбутніх енергетиків принципам і тонкощам своєї роботи. Навчання студентів проводилося на сучасному обладнанні навчально-тренувального полігону. ДТЕК особливу увагу приділяє техніці безпеки. Тому співробітники компанії в першу чергу розповіли студентам про правила безпеки на виробництві. Енергетики навчили студентів грамотно реагувати і правильно надавати першу медичну допомогу у разі надзвичайної ситуації.


 «Підготовка висококваліфікованих фахівців для електроенергетики неможлива без активної співпраці вищих навчальних закладів та підприємств, без організації практики студентів безпосередньо на виробництві, - прокоментував заступник начальника навчально-курсового комбінату Володимир Великий. - Застосування теоретичних знань на практиці, знайомство з сучасним обладнанням - це гарний досвід для майбутніх енергетиків. Вони допитливі, дисципліновані, цікаві в спілкуванні. Думаю, з них вийдуть гідні фахівці ». «ДТЕК активно розвивається, щороку компанія інвестує значні кошти в модернізацію виробництва і закупівлю нового обладнання. У 2013 році - наша інвестпрограма склала майже 350 млн грн. Нам потрібні висококваліфіковані співробітники, - підкреслив генеральний директор «ДТЕК Дніпрообленерго» Сергій Бубликов. - Тому одним з найважливіших напрямів взаємодії ДТЕК з вузами є надання можливості виробити практичні навички з урахуванням сучасних технологій, застосовуваних в енергетиці ». Програма виробничої практики студентів НГУ розроблена і затверджена в рамках проекту «Взаємодія з вузами в регіонах присутності підприємств ДТЕК», який здійснюється з 2009 року. Договір про проведення практики студентів вищих навчальних закладів на тренувальному полігоні «Межиріч» «ДТЕК Дніпрообленерго» (с. Межиріч, Павлоградський район, Дніпропетровська область) підписали генеральний директор «ДТЕК Дніпрообленерго» Сергій Бубликов і ректор Національного гірничого університету Геннадій Півняк в березня 2013 р. Щорічно більше 100 студентів технічних вузів проходять виробничу практику на об'єктах «ДТЕК Дніпрообленерго». У 2012 році практичні навички на підприємстві отримали 105 осіб, 19 випускників стали співробітниками компанії.

Довідка: енергетична компанія України, чиї підприємства ефективно працюють у сферах видобутку та збагачення вугілля, а також на ринках генерації та постачання електроенергії. ДТЕК є енергетичним підрозділом «Систем Кепітал Менеджмент (СКМ), провідної фінансово-промислової групи України.

Більша частина видобутого вугілля ДТЕК збагачується на власних фабриках і постачається переважно на підприємства генеруючого сегмента ДТЕК. Частина вугілля експортується. Вироблена ТЕС електроенергія постачається на оптовий ринок електроенергії України, де ДТЕК виступає одним із ключових операторів. Закуповувана на ринку енергія власними мережами Компанії надходить найбільшим промисловим споживачам України.

Синергія вугледобувних і генеруючих підприємств, упровадження передових технологій, професійний менеджмент, зважена соціальна політика дозволяють ДТЕК зберігати провідні позиції на паливно-енергетичному ринку України.

Концепція розвитку ДТЕК передбачає побудову енергетичної компанії, яка зв'язує Україну, Євросоюз і Росію в єдиний ланцюжок з виробництва та продажу електроенергії, використовуючи переваги вертикальної інтеграції, найкращу управлінську експертизу на ринках присутності, досвід розвитку вугільних підприємств зі складними геологічними умовами й унікальне географічне розташування України – нашого базового ринку.

ІАЦ НГУ за матеріалами прес-служби ДТЕК


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт