Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

23.05.2013

На святкування 50-ти річчя кіностудії "Юність" до Дніпропетровська завітав відомий кінорежисер Юхим Гальперін (ВІДЕО)

Сьогодні в медіа центрі «ДНЕПР ПОСТ» відбулася прес-конференція, присвячена 50-річчю Народної кіностудії «Юність» в якій взяли участь кінорежисер Юхим Гальперін, активіст кіностудії «Юність» у 60-ті роки Борис Цегельніцкій та сучасний активіст кіностудії Сергій Подрєз.


Як зазначив Юхим Гальперін, «Кіностудія «Юність» - це моя альма-матер, з неї починалася моє життя. У звичайному інституті, який не має ніякого відношення до кіно, існував колектив де ми робили фільми і при цьому відпочивали душею. 23 роки тому я зняв у Дніпропетровську комедію «Санітарна зона» (Сеніт зон). Фільм виходив також під назвою «Бля!». Дія фільму розгортається в одному з провінційних містечок, де з нагоди перебазування оборонного заводу і відкриття міста для іноземців зустрічають «Караван світу». З рядової події роблять цілу виставу: печуть десять короваїв і збираються за старим російським звичаєм вручити їх гостям, але раптом виявляють, що з'явився одинадцятий хліб. Батьки міста негайно роблять висновок: в зайвому короваї бомба. Цю кінострічку показували скрізь, крім Дніпропетровська, так як ветерани Південмашу пред'явили вимогу заборонити цей фільм і посадити режисера. Але в мене була мета представити цю картину саме в Дніпропетровську. Здійснити її вдалося тільки на 50-річний ювілей кіностудії «Юність»»

Сьогодні о 19:00 в Будинку вчених буде презентація фільму «Санітарна зона» та творчий вечір, куди режиссер радо запросив усих бажаючих.

Борис Цегельніцкій розповів, що кіностудію «Юність» заснував дуже талановита людина Лев Попов - студент механіко-машинобудівного факультету. «Я потрапив у друге покоління цієї кіностудії. У приміщенні колишнього бомбосховища ми вчилися основам кіномистецтва, виявляли і монтували плівки. Найголовнішим досягненням кіностудії я вважаю, що хлопці займалися не якимись бридкими справами, а серйозною справою. Згодом багато хто з вихованців «Юності» прославилися і досягли великих успіхів у житті»

Представник сучасної генерації кіностудії оператор Сергій Подрєз зазначив, що зараз кіностудія «Юність» знімає невеликі сюжети про життя Гірничого університету, які викладаються на сайті університету. «Таким чином, кожна людина може дізнатися, чим зараз живе навчальний заклад. Також ми знімаємо документальні фільми про цікавих людей. Нас надихає на це заслужений журналіст Галина Півняк. Потім ці фільми презентуємо на різних фестивалях» - сказав він.

А ми нагадуємо, що 24 травня о 15.00 в залі вченої ради НГУ відбудеться урочистий вечір з нагоди 50-річчя народної кіностудії «Юність».


ІАЦ НГУ за матеріалами ІА «Днепр Пост», відео - GoRoD TV


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт