Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

05.04.2013

Іспити у Польщі заплановані на травень

Делегація НГУ у складі 14 студентів гірничого факультету на чолі з завідувачем кафедри ПРР професором В.І. Бондаренком та начальником науково-дослідної частини доцентом Р.О. Дичковським у рамках програми Visiting professor побувала на факультеті гірництва та геоінженерії Краківської гірничо-металургійної академії ім. С. Сташиця (КГМА). Програма передбачає семестрове стажування у ВНЗ країни Європейського Союзу із отриманням відповідного сертифікату для наших студентів.

На фото: Українська делегація у КГМА (Польща). У центрі -декан факультету гірництва та геоінженерії КГМА професор Петер Чая

Українські науковці В.І.Бондаренко і Р.О.Дичковський прочитали польським студентам курс лекцій за трьома гірничими дисциплінами. Делегація Гірничого Інститут НГУ (директор проф. В.І.Бузило) взяла участь у засіданнях науково-практичного круглого столу із проблематики відпрацювання тонких та вельми тонких вугільних пластів в Україні та наявних технологій закладання виробленого простору лав, представила досягнення науковців нашого університету, запропонувала можливу тематику співпраці спільних досліджень. 

Науковці КГМА ознайомили українців із станом наукових досліджень, тестовою та лабораторною базою ВНЗ. Декан факультету гірництва та геоінженерії КГМА професор Петер Чая організував виїзд на шахту Пнювек Ястшембської вугільної спілки для ознайомлення із технологічно-технічною ситуацією цього промислового об’єкту.

Делегація зустрілася із головою незалежної профспілки (гірниче відділення) С. Бжезіньським та головним геологом шахти Піаст М. Потемпою, після чого було узгоджено питання щодо формування спільного проекту в рамках Центру українсько-польської співпраці НГУ із інтеграційних процесів нашої держави у Європейську спільноту шляхом підвищення комунікативних навичок студентів. Загалом поїздка допомогла налагодити нові контакти, а також взяти участь у переговорах щодо продовження чинної програми семестрового стажування українських студентів за гірничими спеціальностями НГУ.

Студентка НГУ Олена Галинська розповіла: «Поїздка до Польщі залишила яскраві враження.КГМА займає величезну територію, нас поселили в гуртожиток в грецькому стилі з усіма зручностями. Навчання проходило інтенсивно, викладачі були відкриті для спілкування. КГМА добре оснащена лабораторіями.Після занять ми відвідували басейн, тренажерний зал і гуляли містом. Існує інтернет-платформа, в якій ми зареєстровані для виконання завдань, спілкування з викладачами та придбання методичної інформації. У травні, коли ми поїдемо до Польщі вдруге, на нас чекає продовження навчання і складання іспитів». 

Анастасія Тіщенко доповнила: «Поїздка принесла багато позитивних емоцій. Навчання проходило дуже напружено, але ми швидко освоїлися. Викладання було на вищому рівні у формі дискусій і питань-відповідей, всі заняття починалися вчасно, викладачі ніколи не спізнювалися. Умови проживання в гуртожитку були на високому європейському рівні. У шахті Пнювек ми спускалися на глибину 800 м і ходили по лави довжиною 200 м. Із задоволенням поїду туди знову».

Євгенія Лавриненко


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт