Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

26.11.2012

Жіночій раді НГУ виповнилося 30 років

МИРОНОСИЦЯМ – ДОБРИМ Й КРАСИВИМ –УКЛІН!

За деякими спостереженнями, 30-річний період в історії нашого гірничого у багатьох аспектах визначальний. Днями, виявився ще один приємний збіг: рекордна цифра – 30 років діяльності на посаді ректора Г.Г. Півняка і тридцятилітній ювілей жіночої ради НГУ. Унікальної, як на цей час, добровільної організації на громадських засадах. В багатьох закладах про таку вже забули. А наші добрі, чуйні колеги залишаються вірними обраній справі – безкорисливо допомагати ближнім, втілювати фантастичні ідеї, що несуть людям радість.

Починалося все з незабутньої Людмили Маргуліної, в минулому доцента кафедри іноземних мов, якій Богом дарована велика й чуйна душа. Творити добро людям – природна потреба цієї людини. Вона свого часу делікатно і вміло об’єднала навколо себе жінок, які навіть і не підозрювали, що мають талант пройнятися турботами одиноких людей; малюків, обділених батьківською увагою; організувати різноманітні виставки. Давно вже Людмила Маргуліна мешкає у Канаді та, як розповіла директор нашого підшефного дитбудинку № 6 Людмила Безгузова, знаходить й там своїх однодумців і майже щороку надсилає подарунки для малюків.

Вже понад 20 років жіночу раду НГУ очолює Любов Геннадіївна Блохіна, небайдужа, щиросердна людина. Вона самовіддано і послідовно продовжує лінію попередниці. Не перелічити, скільки добрих справ організовано нею разом з найактивнішими помічницями: Тетяною Валовою, Аллою Волковою, Тетяною Головльовою, Наталею Козіною і Наталею Кабаковою, Зінаїдою Кравченко, Валентиною Потопальською, Антоніною Молчановою, Валентиною Гіковою та Людмилою Шумельчик. Це завдяки їхній безкорисливій діяльності щороку проводяться у всіх підрозділах університету благодійні акції збору коштів для підшефної малечі дитбудинку № 6 і наші студенти й співробітники приїжджають до дітей не з пустими руками, а з необхідними речами. Крім того, такі зустрічі розтопляють наші серця від щоденної «броні», залишають щемливі спогади і спрямовують на діла милосердя. А ще наша турботлива жіноча рада кожної осені влаштовує ярмарок, куди наші колеги приносять дари садів та городів, а виручені кошти відшкодовують одиноким пенсіонерам. Пам’ятні різні виставки творчості співробітників та їх дітей. Згадаємо і допомогу постраждалим від природних стихій, а також непомітних буденних справ. Не зайвим буде зазначити, що ініціативи жіночої ради завжди підтримують і ректор Г.Г. Півняк, і голова профкому В.В. Сало.

На теплій задушевній зустрічі 21 листопада, на честь ювілейної дати, ділилися спогадами гості, колишні активістки жіночої ради: Світлана Падалка, Надія Потьомкіна, Лідія Ключникова, Віра Штефан, Лариса Олейник, Ірина Шереметьєва. Доцент кафедри перекладу НГУ Ірина Кабаченко розповіла про чудові вечори, які жіноча рада влаштовувала у нелегких 90-х для підтримки чоловіків (багато з них тоді не мали заробітку) і зміцнення сімей. Всі гості без винятку відзначали, що стосунки у жіночій раді завжди були дружніми. Навіть ті, хто вже не працює в університеті, не забувають своїх соратниць, наш гірничий. Присутніх привітав з ювілеєм проректор НГУ Юрій Хоменко. Приємні хвилини з піснею подарували жінкам помічник проректора Іван Іонкін та директор КОЦ Наталя Луценко під акомпанемент на гітарі Олександра Яремчука.

Добре діло – воно і є добрим, бо творять його з любов’ю до людей наші дорогі колеги. Так хочеться, щоб їх підтримало й молоде покоління. І доброму роду не буде переводу. Зі святом наші дорогі колеги!

ІАЦ НГУ, фото Володимира Корінного


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт