Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

17.10.2012

Євген Суліма: «НГУ – це невпинний розвиток»

12 жовтня в рамках робочого візиту до Дніпропетровська перший заступник Міністра освіти науки молоді та спорту України Євген Суліма відвідав Національний гірничий університет. У супроводі заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марії Пустової високопосадовець оглянув виставку-експозицію наукових досягнень та інновацій НГУ, де представлені останні наукові розробки та приклади успішного впровадження здобутків науковців університету у вітчизняну гірничу промисловість. Приміром, теплонасосна утилізація скидного тепла шахтної води; гібридизація транспортних засобів із двигунами внутрішнього згоряння; акустична система прогнозу газодинамічних явищ у вугільних шахтах АК-1М; свердловинна підземна газифікація вугілля та ін.  Більшість з яких впроваджено на підприємствах західного Донбасу компанією ДТЕК.


         У ході зустрічі відбулося урочисте засідання Вченої ради університету, на якому ректор НГУ Геннадій Півняк за активне сприяння розвитку НГУ вручив першому заступнику Міністра і члену наглядової ради університету Євгену Сулімі медаль «Знак вдячності НГУ».


 

            У своїй доповіді на засіданні Вченої ради Євген Суліма торкнувся питань державного фінансування університетів, держзамовлення та впровадження інновацій у промисловість країни. Він зазначив, що державна політика сьогодні спрямована на збільшення можливостей стажування студентів у закордонних вузах, підтвердивши це статистичними даними. Доповідач також звернув увагу на те, що система вітчизняних ВНЗ має зазнати змін щодо зменшення кількості вузів, проте не через закриття останніх, а для того, аби зберегти конкурентоспроможність,  створювати науково-освітні комплекси, потужні освітні центри, куди входитимуть навчальні заклади з різними рівнями акредитації.


         Заступник міністра привітав Г.Г. Півняка з 30-річчям діяльності на посаді ректора, відзначив високу активність колективу гірничого університету у науковій і освітянській сферах протягом цього періоду. А також вручив академіку НАН України Геннадію Півняку орден «За заслуги» III ступеня, наданий йому згідно Указу Президента України № 582/2012 від 5 жовтня 2012 року, за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність, високий професіоналізм.

Інформаційно-аналітичний центр НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт