Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

07.09.2012

Молодий у 65+

Нещодавно у місті Каунас (Литва) відбувся Чемпіонат Європи з баскетболу серед ветеранів. Із 113-ти команд 22-ох країн світу відзначилась українська збірна у категорії 65 +. У запеклій боротьбі за перші місця вони здобули срібну медаль, поступившись лише сімома очками господарям Чемпіонату.

За переможну збірну України виступили гравці з Севастополя, Дніпропетровська, Києва та Миколаєва. Серед них був і професор кафедри геології та розвідки родовищ корисних копалин Національного гірничого університету В’ячеслав Савчук.

Завжди досягати нових вершин – непохитне правило В’ячеслава Cтепановича. Навчання у спортивній школі далося взнаки. Усі свої життєві вершини він підкорив працею. Вирішив піти в науку, наслідуючи приклад свого батька, але спорт В’ячеслав Савчук не залишив. Грав і перемагав за гірничий університет, а потім взяв тайм-аут на написання дисертації. Сьогодні знаний фахівець вугільної геології згадує, що надовго баскетбол не довелося забути. Дружина, яка у минулому займалася легкою атлетикою, весь час нагадувала, що час вийти на баскетбольний майданчик. Невдовзі до тренувань В’ячеслава Степановича приєднався і його син. Хоча він також працює у виші, без спорту вважає життя однобоким. 

Перед Чемпіонатом Європи В’ячеслав Cавчук тренувався у спортивному залі Національного гірничого університету. На кафедрі фізичного виховання НГУ для цілеспрямованих людей завжди зелене світло. Це допомагає В’ячеславу Степановичу підтримувати фізичну форму: «Гравцям категорії 65 + головне не збавляти темпу, а, навпаки, тренуватися частіше, - говорить срібний призер. – Тому дуже вдячний колегам з гірничого університету».

На Чемпіонат у Литві збірна України приїхала не лише у гарній формі, а з певним багажем блискуче проведених ігор. Це допомогло вийти на почесне друге місце. В’ячеслав Савчук згадує, що гра із сильними суперниками була запеклою і цікавою. Залишились приємні враження й від маштабності події: Чемпіонат Європи із баскетболу серед ветеранів відкрив президент Литви Даля Грібаускайте. Він привітав дві тисячі учасників змагань, відзначивши, що така кількість спортсменів на Чемпіонаті збирається вперше. Баскетболісти вели гру в десяти залах. Окрім категорії 65 +, змагалися також у інших. Чоловічу збірну України 50+ можна привітати з 4-им місцем, а 60+ - з почесною бронзою.

Команда з 12-ти спортсменів, де грає В’ячеслав Савчук вже готується до нових змагань. Спочатку, ветеранська збірна планує взяти участь у весняному Чемпіонаті України у Дніпропетровську, а потім - Чемпіонаті Світу в Греції, що відбудеться наступного літа. Заради мети В’ячеслав Степанович вже сьогодні не втрачає часу. Як правило, перед своїми лекціями тренується в спортзалі. А після професорської роботи відпрацьовує баскетбольні кидки. І в свої 65+ спортсмен випромінює молодість і жагу до перемоги. За це студенти ще більше люблять свого талановитого наставника і вірять в його нові звершення.

ІАЦ НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт