Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

23.09.2011

Зустріч представників університетської спільноти Росії та України

nf_110923_1.jpg nf_110923_2.jpg

Про нові горизонти співробітництва російської та української науки на останньому засіданні ректората НГУ повідомив перший проректор П.І. Пілов, який побував у Москві разом з представниками п’яти вузів Дніпропетровська .

16 вересня в Російському державному гуманітарному університеті відбувся форум представників вищої освіти та університетської науки Росії та України. У ході офіційної частини заходу підписано кілька угод про партнерство між вищими навчальними закладами обох країн, а також оголошено про створення Асоціації вузів-партнерів Росії і України

З вітальним словом прекрасною літературною мовою до учасників звернувся проректор з наукової роботи РДГУ, віце-президент Російської асоціації україністів Д.П. Бак. Він відзначив унікальний характер події та висловив надію на те, що подібні майданчики сприятимуть поглибленню співробітництва між представниками наукового співтовариства двох держав. «Це перша, справді історична зустріч такого рівня, що відкриває нові горизонти співпраці російської та української науки», - підкреслив проректор.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в РФ В.Ю. Єльченко привітав учасників і гостей зустрічі, відзначивши її високий статус і величезне значення для російсько-українського співробітництва. «У питанні міждержавних відносин важливі три складові: політика, економіка і гуманітарна сфера. До останнього моменту гуманітарна компонента залишалася на периферії процесу зближення країн пострадянського простору. За 20 років незалежності виросло ціле покоління молоді, яка не має досвіду спільного життя братських народів. Саме тому поглиблення і розширення гуманітарних контактів між Росією і Україною сьогодні настільки необхідно ».

Заступник Міністра освіти і науки РФ М.В. Дулін від імені свого відомства і його керівника передав громаді теплі побажання і підкреслив значимість зустрічі, подібних якій не було останні чверть століття. «Ми сподіваємося на співпрацю вчених і викладачів наших країн, на розвиток історичних зв`язків і зміцнення партнерських відносин», - заявив М.В. Дулін.

Урочисті слова учасникам події адресували представники російських і українських офіційних відомств, ректори та проректори вищих навчальних закладів двох країн. Від церемонії відкриття сторони перейшли до підписання низки договорів про співпрацю. Угоди покликані сприяти поглибленню наукових контактів у широкому спектрі напрямків дослідницької роботи. Нові домовленості передбачають як розвиток нині існуючих, так і створення нових форматів взаємодії вищих навчальних закладів.

Знаменною подією форуму стало заснування Асоціації вузів-партнерів Росії і Україні. Згідно з прийнятим меморандумом головним завданням асоціації має стати сприяння багатоформатній співпраці між вузами, розробка та реалізація спільних міжнародних дослідницьких проектів, спільні освітні програми, включаючи навчання студентів. Співголовами нової організації стали ректор РДГУ, чл.-кор. РАН Є.І. Пивовар і ректор Харківського національного університету, чл.-кор. Національної академії наук України В.С. Бакіров.

Багаторічне партнерство у галузі науки існує між Національним гірничим університетом та Державним Московським гірничим університетом, а також Державним Уральским гірничим університетом, які на цьому форумі підтвердили своє бажання і далі плідно співпрацювати з нами.


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт