Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

25.10.2011

Пост-майнінг та інші проблеми гірництва







У Національному гірничому університеті завершилася Міжнародна науково-практична конференція «Форум гірників 2011» Нинішній Форум проходив за підтримки кількох міністерств, науково-дослідних інститутів, Національної Академії Наук України, ПАТ «ДТЕК-Павлоградвугілля», закордонних університетів-партнерів.

Форум гірників у гірничому проводиться вже 10 років поспіль, привертаючи до себе увагу все більшої кількості вчених і виробничників різних країн світу.

Більше ста науковців і бізнесменів, представники університетів, науково-дослідних інститутів, приватних фірм і державних установ приїхали цього року до Дніпропетровська з різних міст України, а також з Росії, Білорусі, Казахстану, Узбекистану, Польщі, Туреччини, Великобританії.

З вдячністю до організаторів гірницького Форуму звернувся постійний його учасник Гаррі Литвинський з Донбаського державного технічного університету, зазначивши надзвичайну важливість щорічного великого зібрання. Бо саме тут науковці і виробничники обмінюються інформацією в галузі технології гірничого виробництва, геомеханіки і геотехніки, маркшейдерської справи, геології, машинобудування, електротехніки і електропостачання, екології і безпеки виробництва. Серед нагальних проблем сьогодення – відновлення депресивних регіонів, де порушено екологічний баланс унаслідок утворення породних відвалів або й закриття шахт. Цьому питанню велику увагу приділяють науковці, про що у своїй доповіді аргументовано розповів проректор НГУ, професор О.М. Шашенко. Цікаво було дізнатися про плідну співпрацю українських і польських гірників-науковців. Обговорювалися також пропозиції щодо заходів з реформування переліку спеціальностей гірництва, видання підручників для бакалаврів та магістрів.

Інформаційно-аналітичний центр НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт