Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

30.07.2012

Міжнародна магістерська програма за напрямом "Гірництво" - перспективи та переваги

Проблема сучасного світу - загострення боротьби за ресурси і збереження довкілля. В центрі уваги повинні бути не тільки ресурси як такі, а і загальний життєвий цикл з відповідними процесами в галузі машинобудування, економіки й екології. Вирішення цих актуальних актуальних питань зумовлює відповідний розвиток гірничої науки і формування наукових та інженерних кадрів на базі передових досягнень в геотехнології.

Як ми вже розповідали на нашому сайті, 19 листопада 2007 року технічний університет «Санкт-Петербурзький державний гірничий інститут» (Росія), Монтан-університет (Австрія, м. Леобен), Державний ВНЗ «Національний гірничий університет» (Україна), Університет науки і технології «Краківська гірничо-металургійна академія» (Польща) та Технічний університет «Фрайберзька гірнича академія» (Німеччина) заснували консорціум «Міжнародний університет ресурсів» (МУР). Цей консорціум передбачає співробітництво і взаємодопомогу учасників у поліпшенні якості викладання та проведенні наукових досліджень, покращенні репутації та зміцненні позицій у конкурентному середовищі на ринку освітніх послуг.

На саміті ректорів університетів, які входять до складу МУР, 22 червня 2011 року в Дніпропетровську вирішено створити спільну міжнародну магістерську програму за напрямом «Гірництво» з метою підготовки сучасних фахівців для оцінки, видобутку, збагачення і розподілу мінеральних ресурсів, а також інженерного захисту навколишнього середовища та рекультивації земель.

Реалізація пілотного проекту цієї програми розпочнеться з 1 жовтня 2012 року за участю Монтан-університету, Національного гірничого університету і Фрайберзької гірничої академії.

Відповідно до розробленого й узгодженого графіку навчального процесу в магістратурі МУР передбачається навчання слухачів англійською мовою терміном у 4 семестри. Останній семестр призначений для виконання дипломної (магістерської) роботи. Студенти навчаються послідовно протягом 1 семестру в кожному з трьох університетів-партнерів та обирають університет для дипломування у четвертому семестрі. На основі європейської системи переводу і накопичення кредитів (ECTS), згідно з принципами Болонського процесу сертифікати про вивчення дисциплін визнаються всіма університетами-партнерами.

Прийом на навчання в магістратурі МУР здійснюється кожним університетом-партнером відповідно до чинних власних правил. Усі прийняті на навчання зараховуються до контингенту кожного університету.

Навчальний процес у магістратурі МУР забезпечуватиметься за рахунок коштів університетів-партнерів, спонсорів та студентів і не потребує додаткового бюджетного фінансування.

У разі успішного завершення навчання в магістратурі МУР кожен випускник отримує дипломи магістра трьох університетів-партнерів.

ІАЦ НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт