Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

14.06.2012

Національний гірничий університет привітав журнал «Бористен» з 250 номером

В травні цього року світ побачив 250 номер журналу «Бористен». Це число більш ніж важливе, адже журнал народився у далекому 1991 році, коли в Україні розпочинався шлях до Незалежності. І всі ці роки «Бористен» розповідав про культурні, наукові, мистецькі, соціальні та політичні події більше ніж у 33 країнах світу. 


Співпраця гірничого та журналу розпочалась ще у 90-х роках. Щомісяця інформаційно-аналітичний центр університету друкує на сторінках «Бористену» культурні, соціальні та науково-технічні новини з життя НГУ. Редактор журналу Фідель Сухоніс у 2001 році отрима почесну медаль «За заслуги перед університетом» (Вища нагорода Національного гірничого університету, яка призначається за особливо видатні заслуги в науково-педагогічній, державній, громадській, соціально-культурній та інших сферах діяльності, спрямованих на розвиток університету).

На фото: Проректор НГУ Юрій Хоменко та редактор інформаційно-аналітичного центру НГУ Наталія Андрющенко поздоровляють редактора журналу Фіделя Сухоноса

На свято, попри дніпропетровську спеку, завітало багато літературних, соціально-політичних діячів міста. Зокрема від імені ректора НГУ та багатьох викладачів,які друкуються в журналі, привітав «Бористен» Юрій Тимофійович Хоменко, відзначивши несумісну на перший погляд дружбу літераторів та гірників, та побажав «Бористену» відзначити 500 номер так само урочисто.

На фото: на початку святкування

Привітали «Бористен» з ювілейним номером також відповідальний секретар Національної спілки письменників України Григорій Харченко, члени НСПУ Сергій Бурлаков, Володимир Луценко та Олександра Кравченко; декан історичного факультету ДНУ ім. О.Гончара Сергій Світленко; голова «Просвіти» Сергій Довгаль,голова громадської обласної організації «Дніпропетровський общинний фонд» Ігор Шпірка, голова Сурсько-литовської сільської ради Григорій Андрєєв. Відомі українські письменниці Еліна Заржицька та Наталія Дев’ятко ( у цьому році світ побачила друга книга авторки з серії «Скарби Примарних островів. Книга 2. Кохана Пустельного Вітру») привітали журнал від імені управління науки і освіти Дніпропетровської області та вручили вітальну грамоту від заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації.

Як зазначив редактор журналу Фідель Сухоніс, важливими є перш за все друзі та читачі журналу – без них 250 номерів не побачили б світ. Але не менш важливими є ті, хто створює цей журнал.

На фото: редактор журналу "Бористен" Фідель Сухоніс

Для журналу завжди була приорітетною духовна підтримка. На свято завітав митрополит Адріан, який привітав «Бористен» та закликав журнал до духовного об’єднання попри будь-які труднощі, які спіткають будь-яке друковане видання на шляху до успіху.

На фото: поздоровлення митрополита Адріана

Але по-справжньому святковим день зробили учасники Асоціації діячів естрадного мистецтва на чолі з відомим українським співаком Володимиром Забарою.

Лірична Олександра Чернега, нестримний вокал Іво Чижевича, прониклива Олена Повзло, зворушливий дует Михайло Письменний та Валерія Перепічай, таємнича співачка Кліо довели, наскільки талановитою є молодь Дніпропетровщини. Захват викликала авторська хореографічна постановка у виконанні Глорії. Дівчина була наймолодшою учасницею концерту, але її танок «Лети пір’ячко» запам’ятався всім як танець, що торкається душі.

На фото:  Лірична Олександра Чернега, таємнича Глорія та нестримний  Іво Чижевич 

Приємною несподіванкою для присутніх був український Коперфільд, майстер ілюзіону Алекс Капелюх, який вражав майстерність та переконував глядачів - магія існує! Музична феєрія завершилась виступом маестро Володимира Забари.

Безліч теплих, щирих побажань лунало на адресу журнал «Бористен» - етно-вечірка пройшла у дружній, в дечому навіть сімейній атмосфері, адже за довгі 20 років всі ці різні за професією люди, стали друзями. Їх об’єднало українське літературне слово, яке вже ось уже 250 номерів несе на своїх хвилях «Бористен».

ІАЦ НГУ

Фото Світлана Ткаченко


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт