Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

23.02.2012

"Под солнцем". Лекція російського режисера Василя Яцкіна в НГУ

В Національному гірничому університеті пройшла лекція відомого російського кінорежисера, одного із засновників студії «Кіноконтакт» журналіста, православного місіонера Василія Яцкіна.


У 2005 році Яцкін спільно з матір’ю Галиною Яцкіною поставили перший фільм із серіалу «Під Сонцем», присвячений особистості відомого музиканта Курта Кобейна. Картина делікатно і ненав'язливо розповідає про згубність сучасної контр-культури. Сайт «православие.ру» коментує проект Яціна так:

«Миссионерский проект «Под Солнцем» – это около десятка катехизических бесед с видеопоказом на темы демографии, наркомании, терроризма. Он проникает в такие места, куда мало кого вообще пускают. И у руководителя проекта – режиссера и журналиста Василия Яцкина в его крохотной студии «Киноконтакт» набралось уже немало наград церковных и светских »

Але фільм не потрапив на телеекрани, адже творцям пояснили, що розмови про Бога, про жертовність - це «не формат». І це при тому, що Міністерство культури з 600 претендентів всеросійського конкурсу відзначило проект «Під Сонцем» статусом національного фільму та надало фінансову підтримку. Крім того, фільм був відзначений нагородою Місіонерського відділу Московської Патріархії РПЦ, став дипломантом фестивалів «Золотий Вітязь», «Покров» (Київ) і «Радонеж» (Москва).

Але фільм все ж таки знайшов свого глядача - його показували навіть в дитячих садках, тюремних закладах, а також в школах та університетах Росії, України та Білорусії.

Це перший візит Василія Яцкіна в Дніпропетровськ. Режисер презентував студентам НГУ програму «Під сонцем», розповів про інформаційну війну, як засіб маніпуляції в сучасному суспільстві, проблеми наркоманії, демографії, морального занепаду молоді.

За словами режисера, Дніпропетровська аудиторія його вразила глибиною свої пізнань – студенти відповідали на питання пов’язані з релігією, міфологією, культурою. Деяким автор навіть презентував диски з лекціями та тематичними телепрограмами. Лекція викликала зацікавленість глядачів, комусь дала щось нове, когось змусила по-іншому подивитись на вже відомі речі, такі як музика, кіно, мультиплікаційні фільми. Судячи з щирих оплесків наприкінці виступу, це не останні відвідини режисера нашого міста та університету зокрема.

Детально ознайомитись з діяльністю Василя Яцкіна можна на офіційному сайті студії «Кіноконтакт» - kinocontact.ru

Дарина Бутко,

інформаційно-аналітичний центр НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт