Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

29.12.2011

Робочий візит науковців НГУ до Еслінгенського університету прикладних наук

З 14 по 18 грудня делегація НГУ у складі завідувача кафедрою автомобілів та автомобільного господарства Костянтина Баса та доцента кафедри електропривода Олександра Балахонцева взяла участь у виконанні робіт за темою ОБ-50 («Підвищення енергетичної ефективності систем теплопостачання з використанням теплових насосів») в Еслінгенському університеті прикладних наук. Дослідження проводилися в лабораторіях факультету мехатроніки та університету технології паливних комірок.

Представники НГУ мали багато цікавих й корисних контактів з німецькими колегами, результатами яких стало обрання перспективних напрямків подальшої співпраці.

IMG_1571.JPG

З професором Хуго Габеле обговорювався розвиток і дослідження нового напрямку в конструюванні з’єднань у динамічно навантажених кінематичних парах. Цим питанням протягом останніх двох років займаються науковці механіко-машинобудівного факультету під керівництвом професора Сергія Блохіна. Отримання НГУ разом з представниками Німеччини спільного патенту європейського зразка та його впровадження на підприємствах Євросоюзу було б цікаво усім учасникам проекту.    

  Під керівництвом професора Фердинанда Паника в лабораторії автомобільного факультету проводяться дослідження з оснащення автомобіля Ford Fiesta гібридною силовою установкою. В НГУ під керівництвом ректора, професора Генадія Півняка, виконується наукова тематика з гібридизації вітчизняного автомобіля. Об’єднання зусиль принесе користь обом сторонам та покращить результати робіт.

З професором Вальтером Чарнецькі обговорювалися питання,  пов’язані зі створенням лабораторного зразка екраноплану. Цей напрям в НГУ розвивається під керівництвом професора кафедри автомобілів та автомобільного господарства Віктора Кравця.

За результатами візиту сторони висловили зацікавленість у виданні спільного навчального посібника «Надійність автомобіля як складної транспортної системи» німецькою мовою.

Костянтин Бас, завідувач кафедрою автомобілів

та автомобільного господарства


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт