Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

01.02.2012

До уваги абітурієнтів!

До 20 лютого 2012 року триває реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. У 2012 році зовнішнє оцінювання для бажаючих стати студентами вищих навчальних закладів буде проводитися з 10-ти предметів: українська мова і література, історія України, всесвітня історія, математика, біологія, географія, фізика, хімія, російська мова, одна з іноземних мов (за вибором: англійська, німецька, французька, іспанська). У тестуванні можуть взяти участь усі бажаючі, які на момент проведення тестування мають повну середню освіту. Сертифікати ЗНО, отримані в 2008-2012 роках, є дійсними під час вступної кампанії 2012 року.


Нововведенням у порівнянні з минулими роками є:

• у 2012 році абітурієнт має право на складання тестів не більше як із чотирьох предметів (у минулому році – не більше п’яти);

• особи, які вступатимуть до вищих навчальних закладів України в 2012 році, матимуть можливість скласти тест ще з одного предмета – всесвітньої історії;

• у зв’язку з проведенням в Україні ЄВРО-2012 змінено терміни проведення ЗНО, тестування розпочнеться у середині травня;

• тестування з української мови і літератури, математики і історії України проходитиме у дві сесії.

Абітурієнт має право на отримання та використання в процесі проходження зовнішнього оцінювання тестів, перекладених мовою, якою здійснювалося навчання в загальноосвітньому навчальному закладі: кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською.

Обов’язковим предметом при вступі, як і у минулому році, залишається українська мова та література. Сертифікат ЗНО з цього предмету потрібно подавати при вступі на будь-яку спеціальність. Інші два предмета встановлюються умовами прийому до вищих навчальних закладів для кожної окремої спеціальності.

Сертифікати, отримані в 2008-2012 роках, є дійсними під час вступної кампанії 2012 року.

ПІДГОТОВКА РЕЄСТРАЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ.

У 2012 році, як і у попередньому, Українським центром оцінювання якості освіти (УЦОЯО) надана кожному абітурієнту можливість підготувати реєстраційні документи самостійно або на пунктах реєстрації за допомогою реєстратора. Для цього з 1 січня 2012 року на веб-сайтах УЦОЯО (www.testportal.gov.ua) та Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти (ДпРЦОЯО) (www.dneprtest.dp.ua) розміщено спеціальну комп’ютерну програму створення заяви-реєстраційної картки особи, яка бажає пройти ЗНО в 2012 році.

Особи, які виявили бажання пройти ЗНО, але через певні причини не мають можливості зареєструватися в установленому порядку, повинні в межах часу, відведеного на реєстрацію, особисто звернутися до відповідного регіонального центру.

ВІДПРАВКА РЕЄСТРАЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ.

Реєстраційні документи необхідно надіслати не пізніше 20 лютого 2012 року за адресою: Дніпропетровський РЦОЯО, а/с 374, м. Дніпропетровськ, Дніпропетровська область, 49000. Пересилку документів бажано здійснити цінним листом із описом вкладення. Якщо реєстраційні документи надіслано рекомендованим листом, цінним листом або за допомогою кур’єрської доставки, абітурієнти мають можливість скористатися спеціальним сервісом на сайті ДпРЦОЯО і, використовуючи цифри штрих-коду листа, дізнатися про його надходження.

Якщо протягом трьох тижнів з моменту відправлення реєстраційних документів ДпРЦОЯО абітурієнтом не отримано Сертифікат або лист з відмовою в реєстрації, необхідно звернутися до регіонального центру за телефоном інформаційної підтримки (056)790-24-99.

При потребі абітурієнта змінити перелік предметів, із яких необхідно скласти тести, або внести зміни до персональних даних, то необхідно пройти реєстрацію повторно, надіславши до регіонального центру реєстраційні документи та раніше отриманий Сертифікат 2012 року.

Зміни до реєстраційних даних можна вносити лише до 5 березня (дата подання визначається за поштовим штемпелем).

Додаткову інформацію щодо проведення ЗНО можна отримати за телефоном 056 790-24-99 та на офіційних сайтах Українського центру оцінювання якості освіти (www.testportal.gov.ua) та Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти (www.dneprtest.dp.ua).

За інформацією Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт