Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

05.02.2014

В Україні 2014-ий оголошено Роком Тараса Шевченка

Вшанування імені і творчості видатного поета і художника Тараса Шевченка давно стало доброю традицією і важливою складовою духовного життя студентів та викладачів НГУ.

Окремим пунктом на останньому ректораті було виділено саме питання вшанування імені і творчості видатного поета і художника Тараса Шевченка. Доповідач – Леся СТЕПОВИЧКА , член Національної спілки письменників України, методист вищої категорії, заслужений працівник культури України, яка нині працює у складі кафедри історії та політичної теорії НГУ, зокрема, зазначила: «У зв’язку з 200-річним ювілеєм Кобзаря, який наш народ і вся цивілізована світова спільнота святкуватимуть 9 березня 2014 року, з метою якнайвищого пошанування імені й таланту, історико-культурної ролі Т. Г. Шевченка та вартісної мистецької спадщини генія українського народу, в НГУ розроблено спеціальний «ПЛАН ЗАХОДІВ» і «МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ТА ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ для викладачів і студентів НГУ на тему «ВИВЧЕННЯ ЖИТТЯ І ТВОРЧОСТІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА ТА ПОШАНУВАННЯ ЙОГО НА ПРИДНІПРОВ’Ї» (автор методички Леся Степовичка).

Образ Шевченка яко Пророка, Провідника, Наставника, Друга, Критика, Рятівника української душі, Батька нації – не відступає, не блякне, а стає з роками ще ближчим, яскравішим і дорожчим. Сьогодні ми готуємося зустріти 200-річчя від дня народження Того, хто з нами назавжди - як Доля. Як степ, пороги і Дніпро.

9846453118a1b540cad74ebd00d68b57.JPG

Ця методична брошура – наша квітка у вінок до підніжжя Кобзарю.

Невід’ємною складовою Плану заходів НГУ є “Методичні рекомендації та практичні завдання на тему «Вивчення життя і творчості Т. Г. Шевченка та пошанування його на Придніпров’ї» для викладачів та студентів НГУ, які включають 11 тематичних практичних занять.

Професор кафедри С.Є. Ігнатьєва повідомила ректорат, що традиційні Тарасові березини в НГУ проводяться ще з 1998 року і сьогодні мають розвиток у творчості студентів, у широких і цікавих заходах, які виховують у молодого покоління глибоку шану до поетичного генія і національного пророка Т.Шевченка.

Директор Центру культури української мови І.К. Цюп’як додала, що літературна і художня спадщина Кобзаря натхненно пропагаується студентам. І цього року ми можемо стати свідками їх глибокого знання творчості великого українського поета і відчути її по-новому.

Підсумовуючи сказане, проректор Ю.Т. Хоменко і завідувач кафедри історії та політичної теорії професор В.Ю. Пушкін закликали шановне зібрання – деканів, завідувачів кафедрами – активно підтримати і гідно відзначити великий ювілей Великого поета у гірничому.

Надія Гринько, ІАЦ НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт