Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

28.03.2014

Концерт іноземних студентів «Гірничий об’єднує континенти – 2014» відбувся 26 березня

У Національному гірничому університеті навчаються представники 18 країн світу, у тому числі з Середньої Азії, Близького Сходу, Африканського континенту та Америки. Щороку студенти представляють свої країни на традиційних концертах у Культурно-освітньому центрі НГУ.

Як годиться, учасників святкового концерту привітали ректор НГУ, академік НАН України Геннадій Григорович Півняк та його помічник по роботі з іноземними студентами В’ячеслав Іванович Петровський. Старанним студентам ректор вручив Подяки за сумлінне навчання.

Ведучі Джамсур Алтангерел (Монголія), Мухамед Алькатавні (Йорданське Хашимітське Королівство), Вемба Карлос ( Ангола), Шухрад Рахматов (Узбекистан) разом з Кристиною Ткаченко та Оленою Кузьменко (Україна)представляли цього весняного дня усіх студентів, які мали бажання поділитися надбаннями культури своєї батьківщини. І в той же час ми побачили, як далеко відомий наш гірничий на Земній кулі.

Першими зачарували глядачів узбецькі студенти, які показали гарний фільм про свою країну, читали ліричні вірші.

А наступними номерами порадували представники Монголії – Білгунбаяр Ганхуяг (сучасний монгольський танок) та Мягмарханд Осор (Пісня про кохання).

Студенти-йорданці показали національний танок, який зазвичай танцюють чоловіки на весіллях, а також виконали свою улюблену пісню «Маутані», що означає БАТЬКІВЩИНА.

Вже протягом більше двадцяти років кілька поколінь ангольців навчаються в НГУ. Сьогодні продовжують їх традицію нові студенти, які показали велику і різноманітну програму, куди входили національні танці, гарні пісні, сюрпризний супер-fashion-показ моди і навіть вірші Олександра Пушкіна.

У заключному слові проректор з міжнародних звязків, професор Олександр Шашенко висловив подяку юнакам і дівчатам за їх ініціативність і щирість. І додав, що цей концерт став справжнім святом дружби представників різних країн, яких завжди радо приймає Національний гірничий університет.

Залишається додати, що концерт студенти чудово підготували під керівництвом директора КОЦ НГУ Наталі Василівни Луценко.

ІАЦ НГУ

Фото Альони Леонович, відеостудія «Юність» НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт