Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

12.03.2013

До 95-річчя Марка Ріппа

ПАМ'ЯТНІ ДАТИ...

Що приваблює мене в долі Марка Григоровича Ріппа? Вона – символ самовідданоcті, безкорисливості і глибоких переконань. Сьогодні це дорогоцінна знахідка, за якою можна судити про моральність часу, в якому жив, працював і творив Марк Григорович. Талант керівника, вихователя в М.Г. Ріппі з особливою виразністю проявився на посаді декана механіко-машинобудівного факультету, який він очолював протягом більше двадцяти років.

Якою залишилася у мене в пам'яті ця дивовижна людина? Інтелігент, наділений почуттям такту і високої культури, тонкий знавець гумору, чудовий організатор, блискучий викладач і полеміст, видний фахівець в галузі гідродинаміки. Та головним його достоїнством було уміння слухати і чути співрозмовника, приймаючи чужі переживання як свої особисті. Марк Григорович користувався великою повагою студентів та співробітників університету. Знаю від багатьох випускників університету про їх вдячність і добру пам'ять про Вчителя, долю яких визначив Марк Григорович. Мені особливе задоволення приносило спілкування та робота з цим вдумливим, мудрим керівником. Він чудово володів методологією і технікою викладання, знаннями навчального процесу, його плануванням і змістовною частиною, М.Г. Ріпп надавав велику і неоціненну допомогу нашій кафедрі в її розвитку. При активній підтримці Марка Григоровича було відновлено підготовку фахівців з технології гірничого машинобудування, роль якої в розвитку машинобудівного комплексу і сьогодні неухильно зростає.

У більшості випадків між двома датами людини залишається одне тире. Такого не скажеш про Марка Григоровича Ріппа. Він прожив яскраве життя, повне тривог і сподівань, творчої праці, й цим він нам дорогий і незабутній.

Ростислав Дідик,завідувач кафедритехнології гірничого машинобудування,професор


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт