Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

13.03.2014

Вдячна пам’ять про Вчителя

Третього березня виповнилося б 90 років від дня народження талановитого Вчителя, заслуженого працівника вищої школи України, доктора історичних наук, професора, завідувача кафедри історії та політичної теорії ДГІ-НГУ з 1966 по 1992 рр. Василя Георгійовича Поставного.

Більше 20 років немає з нами цієї Людини – яскравої, багатогранної особистості, блискучого лектора, людини з великим серцем. В. Г. Поставний прожив життя з таким натхненням і любов’ю до своєї справи, що його не раз по-доброму згадують колеги, колишні студен і всі, з ким він спілкувався.

На вечорі памяті Василя Гергійовича, влаштованого колективом кафедри, очолюваної ним понад чверть століття, було сказано безліч теплих слів. По-перше ведучим зустрічі, нинішнім завідувачем кафедри, послідовником В.Г. Поставного, професором В.Ю. Пушкіним. До шановного зібрання звернувся ректор НГУ Г.Г. Півняк, який знав ювіляра ше зі студентської лави. А потім ріку спогадів наповнили професор Ю.М. Чекушина, проректор Дніпропетровського університету бізнесу права А.О. Задоя, у минулому активний громадський діяч міста Г.А. Панфілова, директор Інститут електроенергетики НГУ О.Б. Іванов, проректор НГУ А.Ф. Косолапов, директор науково-технічної бібліотеки НГУ О.Н. Нефедова, заслужений журналіст України Г.А. Півняк, професор Г.Д Пчолкін, доцент Г. Л. Первий, а також донька Поставного Євгенія Василівна.

На долю Василя Георгійовича випали важкі випробування. Він був учасником Великої Вітчизняної війни і як гранично відповідальна людина важко переживав буремні роки перебудови, коли постійно мінялися умови діяльності кафедр гуманітарного циклу. Але незважаючи на всі суспільні та особисті проблеми, Василь Георгійович залишався чесною, порядною людиною, ніколи не намагався перекласти проблеми на когось іншого.

Для колег, співробітників, членів Товариства «Знання», керівником обласної організації якої він був тривалий час, Василь Георгійович Поставний був прикладом мудрості керівника, майстерності лектора і викладача, чуйності і доброзичливості людини з широким серцем. Двері його кабінету були завжди відкриті і для вирішення ділових питань, і для тих, хто потребував підтримки і доброго слова.

Справа його життя – кафедра історії та політичної теорії зберігає і продовжує традиції пам’яті Поставного. Його ім’ям названа щорічна наукова студентська конференція, переможці якої в урочистій обстановці отримують дипломи імені Василя Георгійовича. Викладачі кафедри проводять заняття в лекційній аудиторії, названій його ім’ям.

Всі, хто працював поруч з Василем Георгійовичем, вдячні долі, що подарувала їм зустріч з цією Людиною. Василь Георгійович був і залишається для всіх нас Вчителем, великим майстром слова.

Від імені колективу кафедри історії та політичної теорії Геннадій Первий, доцент НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт