Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

10.04.2014

«З Ангелом у хаті і з Богом у серці» (ВІДЕО)

Живе на білому світі вже сто літ сестра відомого українського письменника Олеся Гончара – Олександра Сова. Жінка, яка незважаючи на всю трагічність сирітської долі в дитинстві, пережиті війни, голод, втрату рідних залишається уособленням великого терпіння, глибокого смирення, віри і любові.

З унікальним ювілеєм « сестру-голубоньку» четвертого квітня привітало чимало дніпропетровців, бо саме у цьому місті на Дніпрі, на вулиці Клубній, 25, вона мешкає більшу частину свого життя. Саме у цій маленькій хатинці у післявоєнні роки оточила увагою брата-фронтовика, зігрівала його сердечним теплом і підтримувала нахнення як майбутнього письменника.


Вранці після Святого Причастя парафіяни разом з о. Володимиром співали «многоліття» Олександрі Терентіївні у Свято-Покровському храмі, куди багато років ходить молитися й вона сама. Свого часу Шурочці (так називають її чимало людей) довірили бути казначеєм, збирати гроші на будівництво храму. Сьогодні красень-храм височіє поряд з будинком нашої ювілярки. «Ходіть до храму, не лініться, Богу моліться – і доживите до моїх літ! – частенько повторює Олександра Терентіївна».

Приспіли до цього моменту і представники Національного гірничого університету, зокрема, Центру культури української мови ім. Олеся Гончара, з якими ювілярка вже багато років підтримує найтісніше спілкування. Завдяки її теплим паляницям і добрим словам кілька поколінь студентів-гірників доторкнулися до витоків народної мудрості, опромінилися теплом молитовних очей.

У затишній хаті за щедрим застіллям на обійсті бабусі Шури і її доньки Тетяни лунало безліч привітань. Це вже стане історією, яку зафіксував оператор відеостудії НГУ «Юність» Станіслав Мардаровський.



До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт