Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

05.05.2014

У МІБО НГУ триває гаряча пора

На підготовчих курсах МІБО НГУ завершується навчальний рік. Майбутні абітурієнти складають випускні іспити, з якими пов’язані подальші життєві плани – вибір ВНЗ, конкурсний відбір. Як відомо, цьому процесові притаманний цілий спектр емоцій: хвилювання, радість, а можливо, навіть розчарування.

Система довузівської освіти НГУ складається з підготовчих курсів (ПК) та мережі базових навчальних закладів в Дніпропетровську та інших промислово розвинутих містах Придніпров’я, Західного Донбасу і Полтавщини.

Упродовж багатьох років сформувався й успішно діє навчальний комплекс університету, до якого входять більше 100 базових шкіл, гімназій, ліцеїв, НВК, у тому числі 5 регіональних навчальних центрів в містах Першотравенськ, Жовті Води, Добропілля, Селідово та Комсомольськ Полтавської області.

Підготовчі курси – своєрідний місточок, що з’єднує школу та університет, допомагає школяру з легкістю адаптуватись до майбутнього студентського життя. Понад 200 школярів Дніпропетровщини заповнили восени 2013 року студентські аудиторії і вирішили підготуватись до вступу в НГУ. За допомогою кращих викладачів НГУ, шкіл міста й області слухачі ПК наполегливо намагались ліквідувати недоліки своєї шкільної освіти, систематизувати знання з багатьох дисциплін, щоб найкраще підготуватись до ЗНО.

Формат довузівської підготовки передбачає високу якість викладання всіх предметів, гнучкість програм навчання, застосування та поєднання традиційних та інноваційних методик, індивідуальний підхід..

Зокрема, вступ до НГУ та ВНЗ України забезпечують викладачі математики. Щира вдячність Ігорю Миколайовичу Пістунову - доктору технічних наук, професору кафедри ЕКІТ НГУ, Людмилі Василівні Абакумовій – викладачу Міжнародної Британської гімназії та іншим викладачам математики.

Внутрішній світ літературних героїв і красу української мови відкрили учням викладачі- філологи: Людмила Анатоліївна Заїка – старший викладач кафедри іноземних мов НГУ, Оксана Олександрівна Дмитренко , Олена Юріївна Стоянова, Олена Олександрівна Кудрявцева.

З тезою про безперспективність майбутнього без знання історії, а також тісний взаємозв’язок минулого та сучасного знайомили слухачів фахівці з історії України: Віталій Олександрович Василенко - доктор історичних наук, професор кафедри історії та політичної теорії НГУ, Дмитро Вікторович Колісник - кандидат історичних наук, доцент тієї ж кафедри.

Культуру використання новітніх комп’ютерних та інформаційних технологій в географії прищеплював учням викладач – географ Олександр Валерійович Гаврюшин.

Навесні до наших слухачів завітали гості – представники випускаючих кафедр НГУ. Вони знайомили юнаків та дівчат з різними напрямами підготовки бакалаврів ( з електротехніки, електромеханіки, комп’ютерних наук та телекомунікацій, інформаційної безпеки, геології ). Співбесіди з молодими викладачами були товариськими, невимушеними й цікавими.

Практика засвідчує, що більшість випускників ПК успішно складає випускні іспити. Наприкінці травня вони отримають свідоцтва про закінчення ПК МІБО НГУ.

Згідно умов прийому у ВНЗ України випускники довузівської підготовки, що отримали освітні послуги в об’ємі 150 навчальних годин при вступі на математичні, природознавчі та інженерно-технічні напрями НГУ мають право на додаткові бали за результатами підсумкової атестації на ПК.

Наші випускники завжди стають лідерами своїх студентських груп, не мають боргів у навчанні, займають активну життєву позицію.Сподіваємось, що й цьогорічні випускники довузівської підготовки знайдуть свою майбутню спеціальність в стінах славетного НГУ.

Лариса Скачко, методист МІБО НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт