Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

12.09.2014

Перше заняття в Центрі мовної підготовки повністю змінило життя

Кажуть, що успішна та людина, що змогла знайти для себе коло справжніх друзів, які завжди й в усьому зможуть підтримати, і справу, яка приносить задоволення. Центр мовної підготовки ЦМП) при Національному гірничому університеті – те місце, що грає ключову роль у досягненні й становленні успішної людини.

Два роки поспіль я мала чудову можливість відвідувати ЦМП. За час, проведений там, багато чого навчитися. По-перше, добре вивчила іноземну мову. Головним доказом стало те, що під час відвідин США, я не мала жодних проблем із сприйняттям та розумінням англійської. Посприяло цьому те, що всі наші заняття супроводжувалися живою мовою, адже ми мали чудову нагоду спілкуватися із представниками різних країн – США, Канади, Великої Британії, Австралії. Окрім того, висококласне сучасне викладання мови робить заняття цікавими й пізнавальними. Ми розширили коло своїх знайомств, дізналися про інші культури та звичаї, а також навчилися обмінюватися думками, ідеями і досвідом, що, безперечно, позитивно впливає на рівень нашого розвитку.

По-друге, однією з особливостей ЦМП є діяльність Театру англійської драми. Він робить вагомий внесок у вивчення мови, адже саме там відбувається живе спілкування, розкриваються нові таланти та народжуються надзвичайні ідеї, які в подальшому стають справжньою й незабутньою подією.

Консультації з приводу того, як краще зіграти свою роль у виставі, як правильно передати емоції, проводять представники зарубіжних вузів. Я познайомилася із професором із New England Institute of Technology Хейді Аллен, яка викладала у ЦМП англійську протягом двох місяців. Всі заняття були дуже захоплюючими й цікавими, адже вони давали нам змогу не тільки практикувати свої мовні навички, але й поглиблювати свої знання в галузі менеджменту, маркетингу, бізнесу й ділового спілкування.

Після закінчення занять із професором Хейді ми продовжили спілкування: обмінювалися повідомленнями, новинами з власного життя, фотографіями. Через деякий час познайомилися з її студентами і тепер спілкуємося і дізнаємося більше один про одного через скайп.

Цього року ми з друзями вирушили у надзвичайну подорож у США за програмою Work&Travel і там зустрілися з Хейді та її студентами. То була дійсно захоплююча подорож, адже до цього моменту ми лише листуватися, обмінюватися фотографіями та спілкуватися по скайпу, а цього разу на нас очікувала жива бесіда, яка назавжди зробила нас друзями. Навіть зараз, повернувшись в Україну, ми досі підтримуємо контакти і сподіваємося на наступну зустріч.

Таким чином, ЦМП – це місце, яке зіграло важливу роль в моєму житті. Високий рівень володіння англійською мовою, розширене світобачення, друзі з України та інших зарубіжних країн, саморозвиток – все це я здобула тут. Саме з першого заняття в ЦМП моє життя повністю змінилося. І всі зміни пішли тільки на користь і поміняли світобачення на краще.

Юлія Свєшнікова, студентка Інституту економіки НГУ

На фото: Юлія Свєшнікова на місці своєї роботи в Гранд Тітон Нешнл Парку в США за програмою Work&Travel.

До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт