Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

26.07.2014

Присягаю на вірність народу України! (ВІДЕО)


Сьогодні у Національному гірничому університеті відбулася важлива подія – випускники військової кафедри присягнули на вірність народу України.

Літнє ранкове небо чисте і спокійне. На подвір’ї військової кафедри неголосно, але схвильовано вирує народ – юнаки у військовій формі й чимало людей різного віку, які купками юрмляться біля своїх гарних струнких і серйозних синів, онуків, коханих.

Лунає команда –«шикуйсь». І за кілька хвилин понад 300 підтягнутих і зосереджених курсантів стоять у строю. Долею їм визначено у цей нелегкий час для Вітчизни набути крім своєї основної спеціальності ще й військову.

Один по одному підходять до командирів курсанти й урочисто проголошують: «Присягаю на вірність українському народу…». Серед них – Павло Свириденко, Степан Іваницький, Максим Гай (Гірничий інститут НГУ), Олександр Дуднєв (Інститут економіки) Сергій Темер (юридичний факультет), Олександр Слюсар, Владислав Шелест, Дмитро Піскун, Максим Серветник, Ігор Самсоненко, Альфред Монік – усі з факультету інформаційних технологій. Зазначимо, що на військовій кафедрі, крім студентів НГУ, значна половина курсантів, які навчаються в ДНУ, аграрному, хіміко-технологічному університетах, будівельній та металургійній академіях.

4.jpg

Скільки сил й уміння вклали у своїх вихованців офіцери кафедри – це написано на обличчях курсантів. Про це красномовно сказав командир 142 взводу Володимир Мерцалов. Він зазначив, що на кафедрі висока дисципліна, серйозна військово-технічна підготовка поєднуються з батьківською турботою офіцерів. Тож навчалися усі без винятку з великим бажанням.

Майбутніх офіцерів цього дня тепло привітав ректор НГУ, академік НАН України Геннадій Півняк, директор Інституту економіки НГУ Василь Швець.

Від батьків добрі побажання виголосили Наталя Хазяйкіна й Василь Снігур. До речі, двадцять вісім років тому на цьому ж плацу приймав присягу і сам Василь Снігур, нині директор ш/у «Тернівське ДТЕК «Павлоградвугілля», а сьогодні його син продовжив естафету батька.

Що сподвигнуло на такий мужній крок, як навчання на військовй кафедрі, юнаків, які вже набули престижні спеціальності?

–Вибір військової професії нашого сина Артема свідомий. Та й, напевно, кожен чоловік у душі військовий. До того ж, він виріс серед цілої династії тих, хто навчався у нашому гірничому, – діляться випускники шахтобудівного факультету НГУ 1992 року Ольга і Всеволод Луніни. Сьогодні хотілося згадати і родоначальника нашої династії, одну з перших жінок-маркшейдерів Марію Прокопівну Соляник, випускницю тодішнього ДГІ 1941 року. А сьогодні наша донечка Катя теж вступає до гірничого.

–Хочу подякувати усім офіцерам й взагалі Національному гірничому університету за якісне навчання молодого покоління й , зокрема, нашого сина Володимира, а ще побажати нашим дітям мирного неба, – сказав у своєму інтерв’ю Віктор Приходько.

12.jpg

Інформаційно-аналітичний центр НГУ

Фото А. Калуцького, В. Корінного


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт