Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

22.07.2014

Як проходить вступна кампанія 2014 року в НГУ (ВІДЕО)

11 липня у ВНЗ України триває вступна кампанія. Як повідомив кореспондентові прес-центру НГУ ректор НГУ академік НАН України Геннадій Півняк, в університеті є розуміння складності сьогоднішньої економічної і політичної ситуації. Зараз гірничий націлений на кадрову підготовку і відновлення економічної ситуації в східних регіонах України.

Науковці університету працюють над виконанням національних, міждержавних, міжгалузевих та регіональних програм, спрямованих на вирішення пріоритетних завдань розвитку паливно-енергетичного комплексу, мінерально-сировинної бази, машинобудування, екології. Визнані і широко використовуються в Україні та у світі наукові досягнення університету з видобутку та ефективного використання вугілля, руд чорних та дорогоцінних металів, у створенні ресурсо- та енергозберігаючих, природозахисних та геоінформаційних технологій, у розробці сучасних систем управління виробництвом.

Але основним завданням НГУ, як і раніше, є підготовка фахівців, які працюватимуть в енергетичному секторі промисловості України. Університет отримав достатній рівень держзамовлення – 1069 держбюджетних місць, і сьогодні зустрічає абітурієнтів з різних регіонів, в тому числі з Луганської і Донецької областей. До них в НГУ особливе ставлення, бо вони прибули до Дніпропетровська із зони бойових дій.

Як повідомив директор центру моніторингу знань і тестувань Національного гірничого університету Микола Одновол, електронна система ЄДЕБО набрала популярності. Відповідно до чинного законодавства подавати документи для вступу до НГУ можна як в традиційному паперовому вигляді, так і в електронному. Якщо заява подається в електронному вигляді, то приймальна комісія ВНЗ отримує інформацію про вступника з Єдиної державної електронної бази освіти України (ЄДЕБО), фіксуючи його у системі КОНКУРС, в яку також своєчасно вносяться дані про вступників, з «паперовими» заявами. Таким чином електронна система дає можливість відслідковувати динаміку подачі заяв і конкурсну ситуацію за кожним напрямком підготовки.

Особливістю приймальної кампанії 2014 року, відзначив Микола Одновол, є те, що у цьому році абітурієнти надають перевагу інженерним і технологічним спеціальностям. У порівнянні з минулим роком бажаючих отримати інженерний фах (інженера-гірника, механіка, електротехніка тощо) – на 10-15 % більше. Видно, це реакція на попит ринку праці. Вже можна говорити й про конкурс - у цілому це 9 чоловік на місце на денне навчання і 6 – на заочне.

Також кореспондент прес-центру НГУ зустрівся з абітурієнтами зі Сходу України. Вони розповіли, яким вони побачили Дніпропетровськ і як їх зустріли в НГУ.


<

До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт