Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

11.07.2014

Ми побачили себе молодими (ВІДЕО)

«Истинная Дружба берет начало еще в юности!

Если она с нами всегда проходит дорогами жизни –

это одно из многоцветений Счастья!»

Галина Пивняк


Надзвичайною притягальною силою володіє наша альма матер – Національний гірничий університет! Щороку в ці віковічні стіни, як птахи на рідну землю після зими, повертаються вихованці різних років.

Історія університету і людини нерозривно пов’язані. Сьогодні гірничий – це фундаментальні традиції і ритм сучасності, що тісно переплелися завдяки невтомній діяльності його легендарних особистостей. У жовтні найстаріший ВНЗ Придніпров’я відзначатиме 115-річний ювілей. Ця цифра свідчить про величезний науковий і освітянський досвід, прекрасні традиції і багату історію, що складає унікальний імідж університету.

З тих пір, як встановилася традиційні зустрічі в НГУ, пройшов п’ятдесят один рік. І кожної першої суботи липня з радістю тут зустрічають колишніх юних і гарних, а нині вже дорослих і солідних людей, які пам’ятають і люблять свій гірничий. Невтримне бажання повернутися у прекрасні студентські часи покликало і нинішнього року випускників минулого й нинішнього століття у цей найгарніший куточок міста на Дніпрі.

Незважаючи на нелегкі часи для нашої країни, гірничий залишається острівком миру і добра. І знову на традиційній зустрічі, як в 70-х звучить популярний «Терикон», хоча співаки і музиканти його посивіли, та майстерність їх висока. А далі у залі культурно-освітнього центру розгортається захоплююча офіційна частина, яку відкриває яскравим і в той же задушевним привітанням ректор НГУ, академік НА України Геннадій Півняк. Він вручає пам’ятні знаки : «За тісний зв'язок з університетом» – випускнику 1974 року, постійному вокалісту вокального чоловічого колективу «Обертон», випускнику 1974 року Володимиру Горбачу; «За професійну гідність» –випускнику 1961 року , Герою Узбекистану Миколі Кучерському; «За відданість гірничій справі» – випускнику 1975 року Михайлу Пасічнику; «Найстарішому випускнику зустрічі», який отримує Людмила Сердюк, випускниця 1952 року!

А тим часом на екрані проходять історичні кадри життя студентів 60-х, 70-та інших періодів, звучать чудові вірші Віталія Сафонова, присвячені гірничому:

Как это здорово, что мы опять все вместе!

Нас как детей своих собрал из разных лет

На праздник нашей ежегодной встречи

Национальный горный университет!


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт