Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

02.06.2014

Найчисельніша кількість шанувальників польської мови складали екзамен в НГУ (ВІДЕО)

Майже 15 років тому в Дніпропетровську, а саме у Національному гірничому університеті, відкрився перший осередок із вивчення польської мови. Центр Українсько-Польської співпраці всі ці роки очолює його директор, доктор технічних наук Роман Дичковський. За весь період існування Центру сотні слухачів удосконалили свої знання з польської, що дозволило їм розширити горизонти навчання за кордоном, знайти бізес-партнерів, долучитися до історії і традицій братнього народу.

В останній день травня 2014 року відбувся сертифікаційний екзамен Міністерства науки та освіти Польщі, який вже вчетверте проходить саме в стінах НГУ. Іспит приймала серйозна комісія у складі професорів та доцентів з Польщі на чолі з професором Ілоною Яновською. Попередньо для складання іспиту зареєструвалось понад 130 чоловік з різних регіонів України, а прибули 108 чоловік, що є сьогодні найбільшою кількістю екзаменованих шанувальників польської у цілому світі.

Остаточний результат екзамену буде відомо за два тижні. Зазначимо, що основний контингент, слухачі Центру, готувалися до нього відповідально. Хвилювалися й інші учасники. За успішними результатамиі вони отримають сертифікат міжнародного зразка за аналогом TOEFUL, як і для англійської мови. До речі, це єдиний екзамен із польської мови з отриманням сертифікату державного зразка Міністерства науки та освіти Польщі.

ІАЦ НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт