Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

02.10.2013

Фонтантана арматура – «ялинка»

Кафедра транспортних систем і технологій ДВНЗ «Національний гірничий університет» має давні дружні зв'язки з Пролетарським виробничим управлінням підземного сховища газу. Щорічно група студентів-гірників, які навчаються за спеціалізацією «Технологія акумулювання та транспорту газу», виїжджає в Магдалинівський район у селище Пролетарське для ознайомлення з роботою всього наземного комплексу ПСГ і слухає докладні пояснення головних спеціалістів управління про технологічні процеси і обладнанні всіх ланок підприємства.

Студенти на ПСГ проходять виробничу практику і захищають дипломи за матеріалами переддипломної практики.

На знак особливої ​​прихильності до студентів-гірникам і викладачам кафедри ТСТ керівництво ПСГ для проведення практичних і лабораторних робіт з дисциплін, які викладаються на кафедрі в якості наглядового посібника надано в повному комплекті фонтантану арматуру - «ялинку», яка монтується на колонну головку свердловини для контролю та режиму її експлуатації. Гілки «ялинки» з'єднують з трубопроводами промислу.Встановлені на них засувки та прилади дають можливість контролювати і направляти потік вуглеводнів із свердловини в одну або іншу лінію промислового трубопроводу, а при необхідності і перекрити подачу флюїду.

У квітні 2013 р. цей важливий вузол, що входить у комплект устаткування свердловини, за допомогою спонсорів (в якості спонсорської допомоги від кафедри ТСТ - газопромислового управління ГПУ) «Шебелинкагазвидобування» (начальник цеху з видобутку нафти, газу і газоконденсату КОБЕЗА Олександра Івановича) був змонтований в гаражі кафедри ТСТ, де проходять лабораторні та практичні заняття студентів.

GEDC3335.jpgGEDC3332.jpg


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт