Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

17.10.2013

Екскурсія студентів-менеджерів НГУ на ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» (ПАТ «ЗАЗ»)

Cтуденти-менеджери IV курсу Національного гірничого університету побували на екскурсії на ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» (ПАТ «ЗАЗ»). ПАТ «ЗАЗ» - єдине в Україні підприємство з повним циклом виробництва легкових автомобілів, що включає штампування, зварювання, фарбування, обладнання кузова і складання автомобіля. На підприємстві створено і постійно удосконалюється якісно нове сучасне високотехнологічне виробництво.

У ході екскурсії студенти відвідали цехи з пресового, зварювального виробництва та складання автомобілів.

Пресове виробництво складається з трьох цехів – великого, середнього і дрібного штампування. У процесі виготовлення деталей автомобілів задіяне обладнання автоматичних ліній розкрою «AIDA» (Італія), застосовуються багатопозиційні преси-автомати «FAGOR», «Hitachi Zosen», «Erfurt», «Ravne», для завантаження, передачі і відвантаження деталей діють автоматичні лінії. Цікаво, що обладнання не має аналогів на території СНД і в цілому дає підприємству можливість виконувати замовлення на внутрішній ринок і на експорт, значно розширюючи можливості встановлення коопераційних зв'язків зі світовими виробниками автомобілів, а також збуту продукції. Обсяг листового прокату, що переробляється, становить 90 000 тонн на рік.

У цеху зварювального виробництва встановлена багатопрофільна координатно-вимірювальна машина PRO Compact, яка виконує вимірювальні функції, сканує поверхні і за допомогою програмного забезпечення перетворює їх у поверхні тривимірного зображення. Якість зварних з'єднань контролюється руйнуючим і неруйнівним методами. Якість лицьової поверхні і відповідність зазорів навісних вузлів контролюється на 100%!

Найбільші враження подарував цех складання автомобілів! У виробництві використовується принцип потокових ліній з використанням системи підвісних і підлогових тротуарних конвеєрів. Складання автомобілів «Ланос», «Форза», «Віда» проводиться одночасно темпом 32 автомобілі на годину! Кожні дві хвилини протягом 8 годин тут сходить з конвеєра (у прямому розумінні) готовий автомобіль, тобто 240 авто за зміну.

Отже, майбутні топ-менеджери та логісти були дуже задоволені поїздкою, адже пріоритетами ПАТ «ЗАЗ» є постійне прагнення удосконалювати власну продукцію та роботу над впровадженням нових ідей, що цілком співпадає із власними життєвими орієнтирами студентів.

Юлія Папіж, кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту виробничої сфери, організатор екскурсії на ПАТ «ЗАЗ»                       


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт