Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

28.11.2013

Польський професор Стефан Форліч став почесним доктором наук НГУ

НГУ та Вища банківська школа (ВБШ) м. Вроцлава співпрацюють вже більше десяти років. ВБШ - найбільша приватна школа бізнесу у Нижній Сілезії. Упродовж років вона посідає перші місця у рейтингах вищих навчальних закладів Польщі. Так, за рейтингом польського тижневика «Wprost» 2010 року навчальному закладу належить перше місце серед приватних шкіл за профілем управління та бізнесу.

У 2012 році ВБШ об’єдналась із Вищою школою менеджменту і фінансів у Вроцлаві, завдяки чому вуз зміцнив свої позиції лідера серед приватних шкіл і розширив освітню пропозицію. ВБШ пропонує своїм студентам різноманітні освітні напрями, програму навчання, яка опирається на практичних знаннях і досвіді, сталу оплату за навчання, широкі можливості проходження практик і платних стажувань. Завдяки системі електронного деканату, наявності Інтернету на всій території навчального закладу ВБШ доступна для своїх студентів 24 години на добу.

Як зазначає ректор НГУ, академік Геннадій Півняк «представники Вищої банківської школи створюють справжнє європейське середовище в НГУ». Проілюструвати цю тезу можна частими візитами канцлера ВБШ Марека Наталі і віце-канцлера ВБШ БарбариЩепаник до НГУ. Приміром, у липні цього року вони завітали з метою участі у проведенні захисту дипломних робіт студентів спільної магістерської програми, участі в семінарах, розробці навчально-методичних матеріалів, організації заходів щодо підвищення кваліфікації викладачів економічних напрямів.

Нещодавно у залі Вченої ради НГУ відбулось урочисте вручення дипломів одинадцятьом випускникам спільної магістерської програми НГУ і ВБШ за спеціальностями "Управління фінансами" та "Управління проектами". Студенти-економісти НГУ здобували знання як у ВБШ, так і в стінах НГУ, де для них викладали польські й українські викладачі.

Першим випускникам програми провідних ВНЗ України і Польщі дипломи вручив ректор ВБШ Стефан Форліч, який приїхав до Національного гірничого університету зі своїми колегами Мареком Наталі і БарбароюЩепаник. Стефан Форліч щиро вітав молодь з отриманням міжнародного документу, який свідчить про проходження навчання у ВБШ і відкриває широкі можливості для тих, хто має його.

З огляду на заслуги ректора ВБШ професора Стефана Форліча перед НГУ Вчена рада постановила присвоїти йому звання почесного доктора наук НГУ.

На урочистому засіданні Вченої ради, присвяченому врученню польському вченому диплома почесного доктора наук НГУ, були присутні численні гості, у тому числі його дружина КристинаФорліч і дочка Марія Форліч. Пана Форліча привітали ректор НГУ академік НАН України Геннадій Півняк, перший проректор професор Петро Пілов, проректор з міжнародних зв’язків НГУ професор Олександр Шашенко, директор Інституту економіки НГУ професор Олександр Шаров, професор ІЕ Василь Швець і Марія Форліч. «Винуватця» вітали також квартет струнних інструментів Дніпропетровської обласної філармонії і народний пісенний ансамбль НГУ «Обертон».

Ігор Ляхевич, спеціально для ІАЦ НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт