Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

06.06.2013

Докучаївський гірничий технікум Державного вищого навчального закладу «Національний гірничий університет» відзначив своє 60-річчя

Більше семи років триває плідна співпраця Національного гірничого університету і Докучаївського гірничого технікуму. Як зазначив ректор НГУ, академік НАН України Геннадій Півняк, час довів, що спільне рішення про приєднання технікуму до одного з провідних державних вищих начальних закладів країни було своєчасним і далекоглядним. Співпраця з провідними кафедрами НГУ, насамперед відкритих гірничих робіт та збагачення корисних копалин, реалізується і стає результативною.

За роки свого існування Докучаївським гірничим технікумом випущено більше 10000 спеціалістів. Сьогодні тут готують молодших спеціалістів за шістьма спеціальностями. Але, як і раніше, домінують гірничі спеціальності.

Стратегічним напрямом розвитку навчального закладу у новому сторіччі стало створення гнучкої моделі ВНЗ, що дає можливість оперативно реагувати на потреби гірничо-металургійного комплексу України.

Зусиллями адміністрації технікуму й при підтримці керівництва Національного гірничого університету в особі ректора академіка НАН України Геннадія Півняка та за безпосередньої участі колишнього голови правління ПрАТ «ДФДК» , а нині народного депутата України Андрія Пономарьова , технікум з 2005 року є структурним підрозділом НГУ. Це дозволило з 2006 року здійснювати підготовку бакалаврів на базі технікуму, що вирішує серйозну соціальну проблему молоді регіону, а також зменшує кадровий дефіцит головного підприємства міста.


У кінці квітня 2013 року в урочистій обстановці 42 випускники Докучаївського гірничого технікуму Національного гірничого університету отримали дипломи про вищу освіту. Це третій випуск спеціалістів ДГТ у стінах НГУ. Перший проректор НГУ професор П.І. Пілов, який виступив з вітальним словом і вручив дипломи, розповів, що випуск унікальний, бо навчалися студенти-заочники на базі ДГТ, а дисципліни викладали їм професори й викладачі з НГУ, які спеціально були відряджені до Докучаїська. Особливо вигідний такий варіант навчання для робітничої молоді, бо їй не треба їздити на сесії й екзамени до Дніпропетровська і таким чином можна суттєво зекономити власні кошти і час. Також професор Пілов зазначив, що дана форма навчання була запропонована директором ДГТ В.В. Кустовим і цілком виправдала себе.

Колектив технікуму будує плани на майбутнє, бере активну участь у процесах реформування професійного навчання в Україні, підтримує зв'язок з провідними вищими навчальними закладами країни і гірничими підприємствами Донбасу, в першу чергу, з рідним Національним гірничим університетом та Докучаївським флюсодоломітним комбінатом. Незважаючи на всі труднощі останніх років, педагогічний колектив продовжує сумлінно виконувати державну справу – вчити, виховувати, готувати професіоналів вже для нового життя і для нової держави.  

Привітати ювілярів прибули колеги з Національного гірничого університету, народний депутат України А.В. Пономарьов, міський голова міста Докучаївськ І.О Скорбілін, колишні випускники технікуму. 

ІАЦ НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт