Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

18.03.2013

Шевченківські читання в НГУ

Традиційно до дня народження Кобзаря у Центрі культури української мови ім. Олеся Гончара студенти та викладачі НГУ підготовили та провели урочистий захід, присвячений 199-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Тарас Григорович Шевченко є прикладом непідробного патріотизму, духовним лідером української нації. Ми розуміємо, що кожен день, який відділяє нас від дня його народження, ставить перед нами нові вимоги. Ми розуміємо, що дійсно живемо не зовсім так, як хотілося й бажалося нашому генію Тарасу Григоровичу Шевченко, але водночас ми можемо задуматися над проблемами та вічними питаннями, які були поставлені в його творах.

Ведучими заходу були студенти економічного факультету Альона Терентьєва та Максим Клевець.

Захід розпочався з духовного гімну „Реве та стогне Дніпр широкий...”, який змусив присутніх ще раз відчути силу, затишок, міць Шевченкового слова.

Упродовж всього свята лунали монологи, вірші, театральні сценки.

У виконанні актора, режисера та керівника Театру одного актора "Крик", народного артиста України Михайла Мельника прозвучав монолог „Розрита могила” з аудіозбірки з віршами Кобзаря. Старший викладач кафедри „Історії та політичної теорії” Наталія Григорівна Костюк розповіла про творчість та життєвий шлях Кобзаря, що були відображені у його листах та щоденниках. 

Студенти механіко-машинобудівного факультету показали сценку з поеми „Катерина”, пронизану внутрішнім жалем та життєвим смутком. Ксенія Псарьова інтерпретувала уривок з поеми „Катерина”.

У виконанні групи ТТММ, Анастасії Убрамик, Катерини Антоненко, Світлани Шатаєвої, Аліни Висоцької, Юлії Оникій та студентів геологорозвідувального факультету були продемонстровані сценки та продекламовані уривки з творів великого майстра - „Тополя”, „Причинна”, „Лілея”, „Сон”, „Слепая”.

Шевченко мріяв, щоб на рідній землі ми завжди були вільними, пишалися тим, що ми, українці - велика нація. Поет завжди сучасний, він поза часом: вчить українському слову, дарує надію на краще майбутнє, об'єднує народ, зберігає його традиції. Ідеї Шевченка близькі кожному українцю, наповнюють кожне серце духом патріотизму, любов до рідної землі.

Олександра Чернишова студентський прес-центр НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт