Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

11.02.2013

Конкурс ім. О.Гончара на сторінках журналу "Бористен"

11-го лютого 2013 року в приміщенні Центру української мови НГУ об 11-30 відбудеться святкова імпреза з нагоди віншування переможців традиційного конкурсу імені Олеся Гончара на кращу публікацію на сторінках журналу «Бористен» в 2012 році.

Довідка.  Конкурс  імені О. Гончара на кращу публікація на сторінках журналу «Бористен» започатковане у 2003 році. Таким кроком редакція щомісячника   засвідчувала свою повагу та шану до класика  української літератури Олеся Терентійовича Гончара. Свого часу автор «Собору» благословив появу січеславського щомісячника, мав листування із засновником та видавцем журналу Фіделем Сухоносом, разом з дружиною пані Валентиною приймав його на своїй заміській оселі під Києвом. Згодом журнал «Бористен» виступить однім з ініціаторів надання вулиці імені О. Гончара в Дніпропетровську.  Головною метою конкурсу є передусім вияв нових літературних та журналістських обдарувань, науковців, людей творчих, небайдужих до дня минулого і сьогодення. Традиційно мистецьке змагання провадиться за підтримки Національного Гірничого Університету, де у Центрі культури української мови ім. О. Гончара  в лютому місяці,  відбуваються щорічні віншування переможців конкурсу за минулий рік. Нагородженим  вручаються почесні дипломи та пам’ятні подарунки .

Майже як за десять років існування  цього змагання інтелектуалів його переможцями та лауреатами ставали автори не лише з України, а й діаспори. 


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт