Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

23.12.2013

З офіційним візитом до НГУ прибув Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков (ВІДЕО)

Міністр екології та природних ресурсів України Олег Альбертович Проскуряков у рамках офіційного візиту до Дніпропетровська відвідав Національний гірничий університет.

У тому числі він побував у геолого-мінералогічному музей гірничого і дав високу оцінку представленим там матеріалам, а також зазначив, що міністерство посприяє поповненню фонду геолого-мінералогічного музею НГУ цікавими експонатами.

Далі за регламентом відбулася зустріч зі студентами. Зокрема, Олег Альбертович торкнувся цікавої для студентів теми геологічної практики в Криму і зазначив, що попри те, що держава не фінансує практики, здебільшого це ініціативи університетів, міністерство посприяє змінам у цій галузі. У майбутньому буде створено документ, що контролюватиме діалог «держава-університет». Студенти цікавились тим, як геологам знайти гідне місце у житті і як процес євроінтеграції вплине на цю галузь.

У своїх відповідях Олег Альбертович підкреслив, що йому завжди цікаво спілкуватись саме зі студентською аудиторією, адже молодь – креативна, мобільна частка суспільства.

«Як показали недавні події, студенти звернули на себе увагу і тепер до вас дослухаються. Я вважаю, що процес євроінтеграції повинен бути поступовим, вирішуватися шляхом двосторонніх переговорів», - сказав він. Міністр також зазначив, що геологія – основа будь-якої держави, і саме її розвиток – запорука успіху вітчизняного бізнесу. А в Україні захист екології давно вже орієнтується на європейські стандарти. Олег Альбе6ртович побажав студентам бути активними та розвиватись, використовувати можливості, надані університетом.

Підсумував зустріч ректор НГУ, академік НАН України Геннадій Григорович Півняк, який подякував міністру та вручив пам’ятний сувенір, виготовлений у майстернях НГУ.

Далі Олег Альбертович відвідав виставку наукових досягнень НГУ, де пояснення йому надав проректор з наукової роботи член-кореспондент НАН України Олександр Бешта. Безсумнівно, поважного гостя, геолога за освітою, зацікавили сміливі проекти науковців НГУ. Серед них сконструйовані і представлені на виставці діючі моделі гібридних автомобілів, перший в Україні студентський «сонцемобіль» (керівник доцент К.М.Бас) і упроваджені на багатьох шахтах нові гумотросові канати для шахтних підйомників (проект доцента Д.Л. Колосова); проект свердловинної підземної газифікації вугілля (СПГВ). Дана технологія пройшла всі стадії перевірки у Польщі на шахті Барбара. 

Виставка наукових досягнень наочно переконала Міністра екології та природних ресурсів України Олега Альбертовича Проскуряков в тому, що Національний гірничий університет – це визнаний науково-освітній центр у вирішенні проблем паливно-енергетичного та гірничо-металургійного комплексів України за участю національного і міжнародного бізнесу.


Дарина Бутко, ІАЦ НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт