Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

07.12.2012

«Business Week» по-голандські

Наші студенти побували у Нідерландах в рамках проекту «Business Week». Дана програма включає в себе 90 ВНЗ Європи (в тому числі і НГУ) і надає можливість студентам і викладачам обмінятися досвідом з різних економічних тематик,  сприяє культурному обміну між країнами-учасницями. У цьому році «Business Week» відбувся на базі Роттердамського університету прикладних наук (М. Роттердам, Нідерланди) за тематичним напрямком «Ризик менеджментe», який зібрав понад 50 студентів з 10 вищих навчальних закладів 9 країн світу (Бельгія, Китай, Німеччина, Чехія, Латвія, Україна, Нідерланди, Польща, Фінляндія). 

Хлопці та дівчата проходили стажування в таких потужних компаніях, як найбільший логістичний і індустріальний центр Європи і найбільший порт світу до 2005 року (350 млн. користувачів) - «Port of Rotterdam», найбільший виробник і постачальник природного газу та електричного струму в Нідерландах (понад 2 млн . клієнтів) - «Eneco», міжнародний посередник, лідер в області реалізації морських логістичних та офшорних проектів - «Van Oord».

У цьому році Національний гірничий університет представляли Ксенія Тюхменева, асистент кафедри менеджменту виробничої сфери НГУ; Світлана Тяжельнікова, студентка 4-го курсу факультету менеджменту НГУ; Антон Косолапов, студент 3-го курсу фінансово-економічного факультету НГУ; Антон Сокуренко 3 курс, Дарина Гапонова 5 курс, Мкртчан Аршалуйс 5 курс,Олена Білоус 5 курс.

З цієї нагоди 30 листопада в Медіа Центрі "Днепр Пост" відбулася прес-конференція. на якій учасники проекту розповіли про етапи економічних змагань.


Студенти розділилися на 4 команди, в кожній з яких було по одному представнику від країни- учасниці, що трішки ускладнювало роботу. Мовою спілкування була англійська. Учасники їздили й вивчали роботу кампаній зсередини, вчилися досліджувати ринок та вчитися SWОT аналізу кампаній-лідерів, визначенню головних ризиків реалізації нового проекту, винаходу шляхів подолання ризиків і розрахунку економічної ефективності проекту. Оцінювали роботу молодих спеціалістів викладачі з різних країн, а по завершенню учасникам були вручені сертифікати. Крім основної освітньої програми, учасникам влаштували екскурсію на завод квітів «Flora Holand» - візитну картку Голландії.

Але студент, навіть за кордоном, залишається молодим, веселим та життєрадісним. Не дивлячись на те, що у хлопців та дівчат був досить складний етап у житті і щільний графік вони знайшли час для спілкування, відпочинку та розваг. Чим саме вони займалися у вільний час, ми вирішили дізнатися у Антона Косолапова, студента 3-го курсу фінансово-економічного факультету НГУ.

-Розкажи про свої перші враження від такої подорожі?

-Ми приїхали за 3 дні до офіційного початку конференції і оселилися спочатку в Амстердамі, про який в українців існує так багато стереотипів. У нас було півтори дні на Амстердам, ми використали цей час по максимуму, встигли обійти практично весь історичний центр міста, він просто вражаючий: вузенькі вулички, канали, будинки, що стоять впритул один до одного. На кожному розі нас норовили травмувати велосипедисти, бо в Амстердамі на 800 тис. населення майже 2 млн. велосипедів.Ми обійшли багато визначних пам'яток і десятки магазинів, були в музеях Анни Франк, Рембрандта, Ван Гога. Амстердам ніколи не спить, сотні клубів, кофешопів і барів працюють цілодобово, збираючи натовпи туристів.

-А як щодо Роттердама?

- Коли, переїхали в Роттердам, зрозуміли що це абсолютно інше місто, схоже на типове велике місто в США, місцями нагадує рідний Дніпропетровськ. Широкі вулиці, сучасна урбаністична архітектура і абстрактні пам'ятники (на зразок пам'ятника трансформеру або купі бочок з нафтою). Взагалі дуже і дуже креативно!

- Як тобі місцеві жителі? Відрізняються від нас - дніпропетровців?

Та ні, як наші, так і ті люди дуже привітні і доброзичливі. Дуже радувала відкритість голландців, абсолютно будь-яка людина могла з посмішкою на обличчі англійською мовою допомогти тобі чи підказати дорогу.

- Розкажи нам як ви проводили свої вечори, може якось по особливому?

Під час конференції студенти з Роттердама завжди були з нами і вони ж займалися нашими розважальними вечорами. Неофіційна частина була на рівні: тут і похід в ірландський паб, більярд, вечірки в клубах. У барах або клубах можна було завести діалог абсолютно з будь-якою людиною, будь він з Німеччини, Голландії, Чехії, Іспанії або Фінляндії. При цьому були такі ситуації, що 5 чоловік абсолютно з різних країн спілкуються однією мовою на звичайні життєві теми.

- А щось комічне відбулося за час подорожі? Може які казуси смішні?

З комічного, для мене було великим одкровенням, що в університеті в "їдальні" продавалося 7 сортів пива! Також кожен день під час кава-брейків у нас були презентації 1-2 країн і крім презентації та національних страв, студенти представляли національний алкоголь: у поляків - зубрівка, у латишів - ризький бальзам, у нас - горілка. І було просто дивно спостерігати як дівчинка з Китаю зростом 1.5 метри куштувала нашу горілку. Для неї це був справжній кошмар! :)

розмовляла Ольга Лискова,

фото МЦ «Днепр Пост»

та з особистого архіву учасників проекту


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт