Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

04.12.2012

Програма МБА Франклін університету (США) стартуватиме в НГУ

Навесні 2013 року в Національному гірничому університеті стартуватиме спільна програма МБА Франклін університету (м. Колумбу, США) та НГУ, яка дасть можливість студентам отримати американський диплом. Наприкінці листопада для обговорення особливостей цієї програми з ректором НГУ академіком НАНУ Геннадієм Півняком гірничий відвідали перший віце-президент з міжнародного розвитку Франклін університету Клаус Хаберіх і завідуючий кафедрою бізнес-економіки ФУ Сурен Сумбатьянц.


Національний гірничий університет та Франклін університет об’єднує більш ніж 110-річна історія діяльності, а сьогодні фахівцям гірничому є привабливим досвід американських колег у сфері бізнесу, адже програма МВА орієнтована на виховання висококласного підприємця. Щоб взяти участь у МВА необхідно мати диплом бакалавра та скласти іспит з англійської, а далі слухачам 16-місячних курсів відкриється перспектива отримання міжнародного досвіду в стінах НГУ.

– Ця програма буде корисна для людей, які вже працюють, – зазначив під час зустрічі в НГУ Клаус Хаберіх. – Вона більше націлена на розвиток практичних навичок управління бізесом, хоча включатиме й теорію. Лекції для слухачів читатимуться переважно професорами Франклін університету. Ті, хто успішно завершить навчання, отримають диплом, який зовсім не відрізнятиметься від того, що отримують студенти США.

Франклін університет має більше 600 програм і займає 11 місце серед університетів США, які практикують навчання он-лайн. Впровадження програми МБА на базі Національного гірничого університету відбувається за сприяння Посольства США в Україні, а реалізацією програми безпосередньо в гірничому займається Інститут економіки НГУ на чолі з професором Олександром Шаровим.

Під час перебування в НГУ президент з міжнародного розвитку Франклін університету Клаус Хаберіх запропонував ректорові НГУ Геннадію Півняку також програми в форматі он-лайн для бакалаврів і магістрів НГУ, яка вестиметься вже на мові нашої країни. Сьогодні ж триває підготовка до старту МВА, яка надасть студентові змогу користуватися мультимедійною платформою myFranklin. Вона відкриє прямий доступ до навчальних матеріалів: презентацій, публікацій викладачів, електронної бібліотеки з більш ніж 40-ка мільйонами виданнями. Всі ці й інші подробиці програми фахівці з Франклін університету роз’яснили майбутнім студентам, з якими зустрілися у рамках приїзду до Національного гірничого університету. Серед числа учасників зустрічі були менеджери, володарі власного бізнесу, державні службовці, молоді політики та студенти, які хочуть стати фахівцями в сфері управління бізнесом міжнародного рівня.

Наталія Андрющенко, ІАЦ НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт