Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

Науково-практичний семінар «Інформаційні технології DELKAM і КОМПАС в конструкторсько-технологічних рішеннях»

nf_110117_1.jpg

Учасники семінару-практикуму:Віктор Волков і Олексій Коваленко, аспіранти Севастопольського національного технічного університету.

nf_110117_2.jpg

На кафедрі технології гірничого машинобудування відбувся науково-практичний семінар «Інформаційні технології DELKAM і КОМПАС в конструкторсько-технологічних рішеннях». Ще у 2008 році Національний гірничий університет приєднався до державної програми «Передові комп’ютерні технології - вузам України». Відтоді для підготовки інженерів-машинобудівників у навчальний процес введено новітні інформаційні технології. Студенти паралельно з вивченням програмного продукту КОМПАС почали опановувати продукти DELCAM, що дозволяє виконувати автоматизоване проектування програм для верстатів з ЧПУ.

Студенти НГУ вивчають дані технології вже три роки і за цей час домоглися гарних результатів. Нещодавно у резиденції Надзвичайного і Повноважного Посла Великобританії в Україні в Києві були підбиті підсумки 11-го щорічного міжнародного Конкурсу студентських робіт на іменні премії DELCAM. Компетентне журі відзначило вісімку найкращих студентських досягнень з українських університетів. Серед лауреатів премії і студенти кафедри технології гірничого машинобудування Національного гірничого університету Віталій Дербаба і Олександр Войчишен. Грамоти переможцям у Посольстві Великобританії в Україні вручили директор англійської корпорації Delcam plc Х’ю Хамфрісс та Посол Лі Тернер.

Але наука розвивається далі, а разом з нею розробники удосконалюють і технології DELKAM і КОМПАС. Для ознайомлення з останніми новинами у світі цих інформаційних технологій і відбуваються подібні практичні семінари. Про 20-річний досвід в галузі комплексної автоматизації інженерної підготовки виробництва доповів генеральний директор Центру САПР (м.Львів) Олег Борисенко. Андрій Пінчук, керівник відділу DELKAM Центру у Львові розповів про Інтегрований програмний комплекс PowerSolution компанії DELKAM Pic. Ще одна його доповідь присвячувалася рішенням від компаній FARO і DELKAM для зворотного інжинірингу (Задачі та їх вирішення в прикладах).

Учасникам семінару з інших вузів України було цікаво послухати про практичний досвід наших вчених. Про концепцію використання CAD/CAM систем у навчальному процесі для технології машинобудування доповіли завкафедрою технології гірничого машинобудування професор Ростислав Дідик, головний спеціаліст ВО «Південний машинобудівний завод» Михайло Чубенко, доцент кафедри технології гірничого машинобудування Сергій Пацера.

Особливо цікавим видався другий день семінару, коли доповідали вчені-початківці. Віктор Волков і Олексій Коваленко, аспіранти Севастопольського національного технічного університету займаються застосуванням сучасних інформаційних технологій при створенні анатомічно-адаптованих імплантантів великих суглобів і хребта людини. Послухати їх спеціально прийшли практикуючі лікарі з обласної лікарні ім.Мечникова. Студенти НГУ Максим Гаєвський і Віталій Дербаба також зуміли зацікавити аудиторію нестандартними доповідями.


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт