Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

01.09.2011

Серпнева нарада в НГУ

nf_110901_1.jpg nf_110901_2.jpg nf_110901_3.jpg nf_110901_4.jpg nf_110901_5.jpg

Напередодні нового навчального року в Національному гірничому університеті відбулася серпнева нарада науково-педагогічних працівників. На ній були підбиті підсумки навчально-наукової діяльності ВНЗ за 2010-2011 навчальний рік, а також вступної кампанії–2011 й визначені орієнтири подальшої роботи колективу.

Виступи проректорів показали в деталях результати роботи всіх сфер навчального закладу. Зокрема, в цьому році випускниками НГУ стали понад 5750 молодих фахівців. Це на 277 осіб більше ніж торік. 18 галузей знань, за якими навчають у вузі, користуються великим попитом. Національний гірничий університет став єдиним вищим навчальним закладом на Дніпропетровщині, якому було надано 70 додаткових бюджетних місць за напрямом «Гірництво». На інші спеціальності абітурієнтам також довелось проходити відповідний конкурс.

У науковому житті університету за минулий навчальний рік відбулись позитивні зміни. Його інтелектуальний потенціал сьогодні допомагає розвитку держави. Науковці НГУ реалізували кілька масштабних проектів разом з фахівцями не тільки вітчизняних, а й закордонних підприємств. Приміром, активно втілюється в житті корпоративна угода з Донбаською паливно-енергетичною компанією «Павлоградвугілля». Підсумки 2010-2011 навчального року показали також фундаментальну участь НГУ у міжнародних освітніх та наукових проектах, створення трьох лабораторій з унікальним обладнанням на базі гірничого. Роботи науковців НГУ були належно відзначені. Державна премія України в галузі науки і техніки стала високим визнанням діяльності вчених вишу. А саме професорів С. Випанасенка, В. Соболєва, Ф. Шкрабця.

Ректор НГУ, академік НАН України Геннадій Півняк у своєму ґрунтовному виступі визначив першочергові завдання університету на 2011-2012 навчальний рік. Він зазначив, що нинішній рік Президентом України проголошено Роком освіти й інформаційного суспільства – тож і вимоги до університетів збільшаться.

Статус дослідницького університету зобов’язує нас в усіх ключових сферах діяльності досягати високих критеріїв результативності й якості освіти, – звернувся до колективу НГУ Геннадій Григорович. – Це кардинально змінює наше відношення до наукової та міжнародної діяльності, використання новітніх інформаційних технологій, співпраці з бізнесом, комерціалізації наукових розробок, розвитку сучасних інформаційних інфраструктур.

Наприкінці серпневої наради співробітників НГУ відзначили високими нагородами. Знаком «Шахтарська слава» 1 ступеню нагородили проректора з наукової роботи Олександра Бешту, доцента кафедри системного аналізу і управління Анатолія Лазоріна, доцента кафедри гірничих машин та інжинірінгу Станіслава Фелоненка. Знаком «Шахтарська слава» 2 ступеню – завідувача кафедри основ конструювання механізмів і машин Кирила Зіборова, доцента кафедри аерології та охорони праці Олександра Безщасного, доцента кафедри будівництва і геомеханіки Михайла Вигодіна. Знаку «Шахтарська слава» 3 ступеню були удостоєні старший викладач кафедри технології гірничого машинобудування Юрій Савченко, доцент кафедри збагачення корисних копалин Костянтин Левченко, доцент кафедри автомобілів та автомобільного господарства Сергій Куваєв та доцент кафедри підземної розробки родовищ Володимир Фальштинський.

Вищу нагороду Національного гірничого університету – медаль «За заслуги» було вручено завідувачу кафедрою військової підготовки Миколі Кондратюку. Медаль О.М. Динника – завідувачу кафедрою маркшейдерії Юрію Халімендику. Срібну медаль НГУ – доценту кафедри історії та політичної теорії Ларисі Ватченко. На серпневій нараді також нагороджували годинниками із емблемою НГУ, почесними дипломами та подяками.


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт