Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

28.09.2011

XXII Всесвітній гірничий конгрес Стамбул (Туреччина) 11 вересня-16 вересня 2011 р.

nf_110928_1.jpg nf_110928_2.jpg nf_110928_3.jpg nf_110928_4.jpg

На XXII-му Всесвітньому гірничому конгресі НГУ представляла делегація у складі: В.І. Бондаренка, професора, завідувача кафедрою підземної розробки родовищ; І.А. Ковалевської – професора кафедри підземної розробки родовищ; О.О. Сдвижкової – професора, завідувачки кафедрою вищої математики; К.А. Ганушевича – асистента кафедри підземної розробки родовищ; В.Є. Кириченка – асистента кафедри автоматизації комп’ютерних систем.

У виставковому центрі Стамбула Льотфрі-Кірдар відбулося чимало корисних зустрічей, на яких наші науковці обговорювали з професором Gullan Ozbayoglu, заступником Міністра освіти Туреччини основні тенденції розвитку освіти в Туреччині та в Україні, а також можливість взаємного обміну студентами між Національним гірничим університетом та вищими гірничими закладами Туреччини, участь у міжнародних науково-освітніх проектах, виконання спільних наукових робіт.

Разом з генеральним секретарем Європейської асоціації вугілля та лігніту Brian Ricketts (Бельгія) розглянуто перспективи розвитку вугільної промисловості в Європі та у всьому світі, включаючи особливості видобування вугілля в умовах шахт України.

Цікаві пропозиції щодо обміну студентами та виконання спільних наукових проектів, написання статей і монографій подав професор Levent Ergun (Туреччина), завідувач кафедрою збагачення корисних копалин університету Hacettepe, Анкара.

Особливий інтерес до досліджень НГУ виявила вугільна компанія «Coal India Limited» (Індія) в особі її директора. Також під час конгресу дніпропетровські гірники домовилися про виконання спільного проекту між шахтою «Bogdanka» (Польща), ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» та Національним гірничим університетом стосовно вдосконалення технологій видобування вугілля комплексами оснащеними стругами.

Вже сьогодні науковці НГУ готуються до наступного конгресу, що відбудеться в Монреалі (Канада) з 11 по 15 серпня 2013 р.


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт