Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

05.07.2012

В НГУ СТВОРЯТЬ НОВУ ЛАБОРАТОРІЮ ДЛЯ ПРАКТИЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ


Співпраця Національного гірничого університету з національним бізнесом створює нові можливості як для науки, так і для вітчизняної промисловості. Наприкінці червня відбулася чергова зустріч ректора НГУ Геннадія Півняка з генеральним директором компанії ДТЕК Максимом Тімченком. У ході зустрічі було досягнуто домовленості щодо розширення дослідницьких можливостей університету за рахунок створення лабораторії геомеханіки, геотехніки і геофізики, оснащення якої візьме на себе ДТЕК. Перший етап цього проекту планується здійснити до кінця 2012 року.

Нагадаємо, що Національний гірничий університет – має статус університету з дослідницьким рівнем діяльності. У 2007-му році проект НГУ завдяки своїй міждисциплінарній спрямованості виграв грант Міжнародного фонду цивільних досліджень, що дало можливість створити науково-освітній центр «Стійкість геотехнічних систем: процеси, явища, ризики», до складу якого ввійшло три лабораторії: геофізики, математичного моделювання та ГІС-технологій, фізико-хімічна лабораторія геотехнічних систем, лабораторія геомеханіки геотехнічних систем.

Використання цих лабораторій та ліцензійного програмного забезпечення дозволяє вирішувати такі актуальні наукові проблеми, як аналіз стійкості ґрунтових масивів в природних і порушених умовах; прогноз розвитку зсувних процесів; вивчення водно-фізичних і фізико-механічних властивостей ґрунтів; виділення регіональних геодинамічних активних зон; розробка технології виявлення і прогнозу пожеж у вугільних шахтах, включаючи теплову активність териконів; розробка елементів ГІС-моніторингу геомеханічних і геодинамічних явищ при розробці родовищ корисних копалин та ін.

За словами Максима Тімченка, у компанії ДТЕК розуміють, що конкурентоспроможність має досягатись за рахунок використання наукоємних технологій, тому співпраця з науковцями НГУ є дуже важливим стратегічним аспектом діяльності виробничників.

«Створення нової лабораторії геомеханіки, геотехніки і геофізики значно розширить дослідницькі можливості НГУ, щодо вирішення актуальних для вітчизняної промисловості проблем на новому рівні» - зазначив ректор Геннадій Півняк.

ІАЦ НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт