Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

16.06.2012

В НГУ ВІДБУВСЯ ВИПУСКНИЙ БАЛ

О БАЛ! ТЕБЕ Я ТАК ЧЕКАВ!

Традицію проведення випускного балу закладено у Катеринославському вищому гірничому училищі на початку ХХ сторіччя. У 2005 році цю традицію відновлено та насичено новими сучасними елементами. Бал в НГУ, зазвичай, проходить за участю представників керівництва області та міста, роботодавців, наукових і освітянських партнерів, бізнесових структур й успішних випускників попередніх років.

Цього року зі стін гірничого виходять у світ понад 2600 випускників, з них близько 200  взяли участь у випускному балі. На запрошення свято відвідали високі гості: заступник міського голови Олена Лозенко, начальник головного управління Освіти і науки ОДА Олександр Демчик, генеральний директор ПАТ « ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» Артур Мартовицький, професор Атестаційної комісії Міністерства вищої освіти та науки Польщі – Тадеуш Згулка, директор Дніпропетровського регіонального управління «Приватбанку» Володимир Мацак. Кожен з них привітав наших випускників зі святом, побажавши щасливої долі, широкого життєвого шляху та успіху.

Чотири місяці, тричі на тиждень, проводив заняття з випускниками артист балету Дніпропетровського академічного театру опери та балету Вадим Кащєєв. Акомпанемент танцюючим парам на балу забезпечив симфонічний оркестр оперного під керівництвом народного артиста України Володимира Гаркуші.

Чарівні випускниці і випускники гірничого танцювали урочистий вальс, запальне танго, іронічну польку, грайливу мазурку…Деякі учасники потрапили на бал долею випадку, як, наприклад, король цьогорічного балу, випускник групи ЮП-07-1 Єгор Москаленко: «Я ніколи не займався танцями, вважав це несерйозною справою, але Катерина(ред. Катерина Сокольвак – королева випускного балу НГУ 2012), моя одногрупниця і партнерка переконала мене спробувати.

Після першої репетиції, коли я побачив наскільки це красиво, який високий рівень організації та відповідальності і наскільки це відрізняється від звичайних «випускних» в кафе чи ресторані – вирішив, що обов’язково буду брати в цьому участь». 

А для декого шлях до цієї знакової в житті події тривав всі 5 років навчання: «Безпосередньо підготовка до балу – пошук образу, дизайн і створення сукні - зайняли близько шести місяців, але саме очікування тривало й перші чотири з половиною роки. З першого курсу я знала, що в гірничому існує така святкова традиція і була впевнена, що в свій час обов’язково візьму участь в цій яскравій події» - зізналася випускниця Яна Калюжна. «Коли Яна вступила до університету, я сказала їй, що мені б дуже хотілося побачити її на випускному балі…, – додала її мама. – П’ять років пролетіли дуже швидко і сьогодні я дуже зворушена цією подією. Це згадка на все життя» .

Особливу урочистість і світську атмосферу надали балу виступи оперних співаків Олександра Сергеева й Олени Самойлової.

  Мета балу не лише прекрасні танці, а й відзначення кращих з кращих – у номінаціях: «За активну життєву позицію» й за «За палке стремління до знань». Тож після скурпульозного відбору нагороди отримали випускники: гірничого інституту – Галина Сивак, факультету будівництва– Анатолій Баришніков, факультету менеджменту – Юлія Мурзатова, механіко-машинобудівного факультету– Олеся Федорчук, юридичного факультету – Антон Ковирєв. Хоча претендентів було вп’ятеро більше.

Генеральний директор ПАТ « ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» Артур Мартовицький вперше відвідав випускний. Хоча п’ять років поспіль його запрошував сам ректор. А тепер попри зайнятість, все ж побував – і отримав найкращі враження від цього свята, яке, безперечно, заслуговує уваги і несе в собі дуже позитивну енергетику.

Представник Польщі, віце-ректор Інституту лінгвістики Університету імені Адама Міцкевича Тадеуш Згулка також залишився у захваті від балу в НГУ. Він повідомив, що в Польщі існує традиція відзначення випуску з вузу, яка має назву абсолюторіум, де студенти виступають в мантіях, співають старовинний студентський гімн "Гаудеамус" латинню, проте ця церемонія не йде ні в яке зрівняння з яскравістю нашого балу.

Інформаційно-аналітичний центр НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт