Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

08.05.2012

ВІТАЄМО З ДНЕМ ПЕРЕМОГИ!

67-му річницю великої Перемоги над фашистською навалою у гірничому відзначили 7 травня на урочистому зібранні у культурно-освітньому центрі. Особливо приємно було тут побачити і послухати безпосередніх учасників звитяжних років.


50 років шанобливого мовчання

Над світом знов квітує май і вкотре ми радіємо йому в пам’ятний великий День Перемоги крізь невільну гірку сльозу. Уявіть, якби кожного, хто загинув під час Великої Вітчизняної війни окремо вшанувати хвилиною мовчання, то на це знадобилося б 50 років…

Сьогодні не лунають вибухи бомб, але йде невидима війна. Нас не взяли зброєю, тепер воюють проти наших дітей, розтліваючи їх душі вседозволеністю, бруднослів’ям, наркотиками, розпустою моральною. Тобто знищують ту духовність і високу мораль, якими традиційно були сильні слов’яни. Сценарій фашистського лідера саме це і передбачав.

У непорушній тиші слухали студенти і викладачі чисту правду з вуст найстарішого ветерана війни і співробітника університету, полковника у відставці Іллі Єгоровича Краснухіна. У свій поважний вік він говорив так яскраво і переконливо, наводив такі факти, що мало в кого не здригнулося серце від почутого. «За планами Гітлера наш народ повинен бути стертим з лиця землі. Для головного фашиста ми були суцільною масою, від якої треба залишити всього-на-всього ту кількість рабів (мова йшла про українців, росіян, білорусів), яка потрібна на обслуговування великої раси. І сьогодні є божевільні наслідувачі цієї ідеї. Вони не знають чи не хочуть знати істини, що хто на Русь прийшов з мечем, той від нього й загине».

Виховувати наших дітей й онуків, розповідаючи їм про своїх мужніх предків – наш святий обов’язок. Тоді не допоможе кон’юнктурна фальсифікація тим, хто так старанно хоче витравити з пам’яті нашого народу подвиг батьків, дідів і прадідів, які відстояли рідну землю від фашистської навали. Про це наголошували у своїх виступах перший проектор НГУ П.І. Пілов, полковник у відставці А.К. Терентьєв, голова профкому НГУ В.В. Сало; підтвердила глибоко патріотичним виконанням пісні «Я знаю о войне лиш понаслышке» Анна Хмара і знаменитою «Катюшею» – студентський ансамбль «Мальви». Зігріли серця присутніх щирі пісенні привітання народного чоловічого вокального ансамблю НГУ «Обертон», інженера Інги Пискунової і неповторного дуету у складі інспектора ректорату Антоніна Дибріної та доцента Миколи Балабана.

Игорь Алексеев

ПОМЯНИТЕ!

Помяните...

Не надо оваций,

Блеска стали, дежурных речей –

В храмах свечи затеплите, братцы:

Пусть горят миллионы свечей!

За народа свободу и счастье

Нас несметная рать полегла, –

Шли мы в бой без святого причастья,

Но в сердцах наших вера жила.

Нам не нужно посмертных регалий

И обернутых в лозунги фраз:

Мы за други свои умирали

И за землю родившую нас.

Помяните…

Не пьяным застольем,

Не «фанерными» воплями «звезд»,

А молитвой своей и любовью

С горьким привкусом пролитых слез.

  Підготувала Надія Гринько, ІАЦ НГУ


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт