Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

27.04.2012

Наш "Обертон" відзначив 40-річчя

Сьогодні годі уявити культурне життя Національного гірничого університету і нашого міста без вокального чоловічого колективу «Обертон». Наприкінці квітня обертонівці відзначили 40-річчя колективу прекрасним великим концертом. Їх вітали проректор Ю.Т. Хоменко, голова профкому НГУ В.В. Сало, настоятель Свято-Преображенського собору о. Ярослав Денека, директорка культурно-освітнього центру НГУ Н.В. Луценко, колишній куратор колективу, доцент ЮФ Н.В. Корнєєва.

Атмосфера концерту була надзвичайно теплою. До того ж привітати і взяти участь у концерті прийшли колишні співаки колективу. А також послідовники ветеранів співу, яких на зміну готує маестро Переверзєв: хор «Крила юності», чоловічий квартет поки що без назви вразили присутніх в залі своєю чудовою майстерністю, культурою співу, задушевністю.

«Обертон» бере активну участь у мистецьких і культурних заходах міста, міжнародних і всеукраїнських заходах, які часто відбуваються як у гірничому університеті, так і у Дніпропетровську.

У 2006 році великим концертом в університеті «Обертон» відзначив своє перше 35-річчя і записав свій перший диск. Батьківську опіку відчуває «Обертон» протягом свого існування від проректорів Анатолія Косолапова, Юрія Хоменка та профспілкового комітету університету. Завдяки ініціативи голови профкому Валерія Сала рішенням Президії профспілок України у лютому 2007 року ансамблю присвоєно звання «народний аматорський колектив».

За ці роки новому художньому керівнику – талановитому маестро, заслуженому діячеві мистецтв України, лауреату премії ім. А.Я. Штогаренка, доценту Дніпропетровської консерваторії Олександру Володимировичу Переверзєву вдалося об’єднати у складі і ветеранів «Обертону» і здібну молодь. Його цікаві обробки і великий різноманітний репертуар сприяли тому, що «Обертон» вийшов на великі сцени: брав участь в урочистостях святкування дня Перемоги у Києві на співочому полі. у ІІІ міжнародному фестивалі хорової музики міста Стрий на Львівщині, де отримав дипломи за високу майстерність акапельного співу.

Ансамбль є учасником багатьох провідних концертів у Дніпропетровську, незмінним переможцем фестивалю української музики ім. А. Штогаренка, з успіхом виступає на Всеукраїнських духовних фестивалях «Від Різдва до Різдва» і «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви». Неодноразово обертонівців за високий виконавський рівень нагороджувало Міністерство Надзвичайних ситуацій, відзначали подяками Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, Міський голова Іван Куліченко, ректор Національного гірничого університету Геннадій Півняк. І нині у сорокарічний творчий ювілей побажаємо «Обертону» постійно бути серед улюбленців слухачів, ставати переможцем нових мистецьких конкурсів.

Сьогодні у складі «Обертону»:

Іван Іонкін – помічник проректора, гірничий інженер (І тенор),

Михайло Зенкін – доцент, к.і.н. каф. історії та політології (тенор),

Євген Гайжевський – випускник НГУ, заст.. директора комунального підприємства «ДМЕСКо» (тенор),

Дмитро Радчук – к.т.н., доцент каф. аерології та охорони праці (тенор),

Олександр Яремчук – випускник НГУ (баритон),

Володимир Горбач – директор приватного підприємства (бас),

Володимир Довгаль – доцент, кандидат хімічних наук (бас),

Артем Горпініч – директор приватного підприємства (бас)

і сам керівник – Олександр Переверзєв (баритон). 


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт